Herr: ”Vill att vi är extremt noggranna” | Herrlaget laddar för Frillesås BK på hemmaplan

På tisdagskvällen väntar den första matchen av tre för herrlaget den här veckan. Nästjumbon Frillesås BK väntar på hemmaplan och Grönvitt är laddade. – Det är dags att vi tar oss till nästa nivå, säger Michael Carlsson inför matchen.

I Motala i lördags blev det en tuff holmgång. VSK segrade med uddamålet 2-1 i en match där luftspelet blev viktigt när isen var svårspelad.

– Vi tar med oss att det var en tuff match och svårspelat. Vi hanterar saker på ett bra sätt under matchen, när Gröhn utgår skadad så får vi positionera om lite i laget och killarna hanterade det på ett väldigt bra sätt.

Nu väntar betydligt bättre förhållanden när det vankas hemmamatch igen. Den första av tre matcher för VSK den här veckan.

– Det är tätt på given nu. Vi gillar att spela många matcher och nu är vi inne i en sån period, samtidigt har vi fokus på en match i taget och nu är siktet inställt på Frillesås imorgon.

Behöver ni hantera träningarna på något annat sätt när det är såhär tätt matchande?
– Vi har klart för hur vi tänker den här perioden. Det är lite kortare träningar rent tidsmässigt, men vi behåller intensiteten så att vi alltid är fräscha när vi går ut till match.

Vad säger du om Frillesås BK?
– Det är ett lag med bra skridskoåkare. De har legat i botten av tabellen några år nu men jag tycker att de tar kliv varje säsong och de har vuxit in i elitseriekostymen. Det gäller att vara med från start imorgon och att vi gör vår del.

Vad vill du se av ditt VSK imorgon?
– Jag vill att vi är extremt noggranna, har bra passningsspel, att många har boll och att vi sätter igång varandra. Det är dags att vi tar oss till nästa nivå.

Oscar Gröhn och Max Mårtensson missar matchen på grund av skador. Jesper Hermansson och Emil Juhlén är krassliga och står över matchen.

E L I T S E R I E N  H E R R | Omgång 4
Västerås SK – Frillesås BK
Tisdag 8/12 19.00
ABB Arena Syd

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Skaffa grundseriekortet och välj VSK Bandy som din favoritklubb – då går 100kr till VSK Bandy!

Följ matchen på Bandygrytan.se >>>

Matchen spelas utan publik. Läs mer om detta beslut här >>>

Dan Kiwii Persson