Herr: VSK åker norrut till ett kyligt Kalix

För knappt två veckor sedan sköts bortamatchen mot Kalix Bandy upp, men nu ska den äntligen spelas. VSK flyger norrut på tisdagsförmiddagen och spelar match på kvällen. – Förberedda på 90 hårda minuter, säger Michael Carlsson inför matchen.

Det var nog lika bra att matchen sköts upp. Vid 21-tiden på torsdagskvällen den 5:e januari hade temperaturen sjunkit till -36,1. Ohållbart för bandyspel, med andra ord. Tisdagens prognos säger -13 vid matchstart.

– Det är perfekta förhållanden. Ju kallare det är desto hoppigare blir det, men det är inget vi lägger fokus på. Vi konstaterar läget och åker upp och är förberedda på 90 hårda minuter.
Senaste hemmamatchen tog Kalix en poäng mot Bollnäs (5-5) och borta mot Sirius var man nära poäng när man förlorade med uddamålet (3-2).
– Vi förväntas oss att Kalix kommer fajtas hela vägen in. De har haft bra resultatpå slutet och har säkert fått bättre självförtroende av det. Samtidigt är vi målmedvetna och sugna på att vinna matcher.

Den här veckan har VSK Bandy tre bortamatcher och det inleds mot Kalix på tisdagskvällen. Sedan blir det upp till Hälsingland och Bollnäs och sedan Broberg/Söderhamn på söndag.

– Vi drar ut på en roadtrip och det är del ett imorgon. Det ska bli riktigt kul hela veckan och fokus ligger på Kalix imorgon. Vi gillar att vara tillsammans och vi gillar att åka till Kalix, det ger oss en boost att vara tillsammans.

 

VSK Bandys lag mot Kalix:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby (K)
#6 Simon Jansson
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#9 Jonas Nilsson
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (Mv)
#15 Oscar Gröhn
#16 Rasmus Sjöström (J)
#27 Mikael Olsson
#30 Filip Mörkdal (Mv)
#43 Simon Folkesson
#83 Emil Juhlén (J)
#90 Janne Rintala

Vad: Elitserien, omgång 21
Var: Kalix IP
När: 17/1 19.00
Bandyplay: Klicka här för att se matchen på din dator/telefon >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555