Herr: VSK siktar på två poäng i returen mot Vetlanda

Vetlanda BK på hemmaplan i onsdags, imorgon åker VSK söderut för att möta smålänningarna i Sapa Arena. VSK kommer få möta ett revanschsuget hemmalag. – Vetlanda justerar nog lite från sist, säger Michael Carlsson på fredagseftermiddagen.

michaelcarlsson_296

Michael CarlssonI onsdags vann VSK med 8-4 men Vetlanda stretade emot länge i matchen där VSK kunde gå ifrån sista 20 minuterna.

– På det stora hela är vi nöjda med matchen senast. Vi jobbar oss in i den och bryter ner de till sist, så vi är nöjda med två poäng.

Nu väntar 4,5 timmars resa söderut och retur mot Vetlanda.

– Vetlanda är ett bra lag så det är en tuff bortamatch. Vetlanda justerar nog lite från sist. Vi vill åka ner och göra en riktigt, riktigt bra match imorgon och ta hem två poäng till Västerås. För oss spelar det ingen roll om vi spelar hemma eller borta, vi vill alltid spela vårt spel och ta tag i matchen.

Vetlandas mittfältare Johan Löfstedt klev av isen i ABB Arena Syd utan poäng i onsdags, men är den spelare som leder den interna poängligan i Vetlanda (13+15).

– Johan är en jättebra bandyspelare så det är klart att han kommer göra bra saker under en match. Det gäller för oss att hålla koll på honom och inte låta honom få allt för stora ytor under längre stunder.

Att eventuellt ta till det gamla knepet punktmarkering finns dock inte på Carlssons agenda.

– Punktmarkering handlar det inte om. Man kan göra det på olika sätt. Dels offensivt med hur vi anfaller så att vi kommer till avslut och kan ställa upp med fullt lag hela tiden. Sen i defensiven att man håller koll på vart på banan han är. På det stora hela så fokuserar vi på det vi ska göra som helhet.

VSK Bandys lag till lördagens match:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby (K)
#6 Simon Jansson
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#9 Jonas Nilsson
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (Mv)
#14 Patrik Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#16 Rasmus Sjöström (J)
#27 Mikael Olsson
#30 Filip Mörkdal (Mv)
#43 Simon Folkesson
#83 Emil Juhlén

 

Matchen sänds live på www.Bandyplay.se, avslag 15.00!

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555