Herr: VSK siktar på två poäng

VSK Bandy har fått en bra start på roadtrip-veckan i och med 3-8-segern borta mot Kalix i tisdags, nu väntar Bollnäs GIF på bortaplan och VSK är laddade. – Måste vara fokuserade i 90 minuter, säger Michael Carlsson inför matchen.

VSK förlorade hemmamatchen mot Kalix med 2-4 trots att man gjorde en bra match. Det ligger kvar en aning revanschlusta i laget inför morgondagens match.

– Det gör det. Det är klart att vi vill åka upp och vinna imorgon, samtidigt är Bollnäs ett bra och svårspelat lag men vi har goda förhoppningar.

Bollnäs ligger på en fjärdeplats i tabellen och VSK skuggar fyra poäng bakom.

– Bollnäs håller sig till sitt och har stor tilltro till det. De tuggar på hela matcherna och gör det väldigt bra. Dessutom har de några individuellt riktigt skickliga spelare, en bra mix laget.

Efter segern mot Kalix var Mikael Olsson inne på att laget behöver höja sig något snäpp till fredagsmatchen och då gäller det inte det spelmässiga enligt Carlsson.

– Rent spelmässigt, så som vi presterade i tisdags, räcker gott och väl att vinna matcher. Det är mer intensitet, offervilja och kampmoment. Vi måste vara på tårna i 90 minuter.

Runt lunch på torsdagen tog Svenne Olsson ut sin landslagstrupp till VM och i den saknades Patrik Sjöström som fått lämna återbud p.g.a. skada. Patrik missar även helgens matcher.

– Sjöström är skadad och får vila tills efter VM-uppehållet.

VSK Bandys lag mot Bollnäs GIF:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby (K)
#6 Simon Jansson
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#9 Jonas Nilsson
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (Mv)
#15 Oscar Gröhn
#16 Rasmus Sjöström (J)
#30 Filip Mörkdal (Mv)
#27 Mikael Olsson
#43 Simon Folkesson
#83 Emil Juhlén (J)
#90 Janne Rintala

Vad: Elitserien, omgång 22
Var: Sävstaås IP
När: 20/1 19.00
Bandyplay: Klicka här för att se matchen på din dator/telefon >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555