Herr: VSK sugna på match efter uppehållet

Imorgon, fredag, drar Elitserien igång igen för Grönvitt när Hammarby IF kommer på besök. Det återstår tre matcher i grundserien och VSK vill avsluta starkt inför slutspelet. – Vi är riktigt, riktigt laddade för att sätta igång, säger Carlsson efter torsdagens träning.

michaelcarlsson_296

Michael Carlsson

Det är nästan tre veckor sedan lagen spelade match i Elitserien och vi kan räkna med att det är två taggade Grönvita lag som gör upp på Rocklunda under fredagen.

– Det har varit ett långt uppehåll och det ska bli skönt att dra igång igen. Vi har hunnit med mycket under uppehållet, både kunnat träna lite hårdare men också vilat en del för att samla på oss energi. Vi har trappat upp träningen och vässat på under sista veckan här.

VSK har haft två seniorer på VM, Andreas Bergwall och Janne Rintala. Men även ett gäng på P19-VM samt med Carlssons P21-landslag.

– Det var nån träning där vi var lite färre sådär men i övrigt har vi fyllt på med juniorer på dom platserna där spelare varit på VM.

Hammarby har nio matcher utan förlust och formkurvan pekar uppåt, frågan är om man lyckats hålla i formen under VM-uppehållet.

– Det är ett grönvitt möte och lite derbykänsla över det hela. Hammarby har spelat bra i år och är med i matcherna hela tiden. Hammarby vill nog sätta igång och spela med mycket fart som också vi vill göra.

I flertalet matcher, däribland Kalix borta (vändning 3-2 till 3-4 på övertid), har Hammarby plockat poäng sent i matcherna.

– Det gäller att inte slappna av någon gång utan att man gör klart alla situationer, sätter lägena samtidigt som man är klinisk bakåt. Det är en kombination av allting.

VSK ligger på femteplats i Elitserien med tre omgångar kvar och siktar på att avsluta starkt inför slutspelet.

– Vi har tre bra matcher framför oss och vi vill nå så högt upp i tabellen som möjligt och göra en riktigt bra avslutning på säsongen så får vi se vart vi hamnar, säger Carlsson och fortsätter.

– Vi börjar hitta det vi ska göra och det som är viktigt för oss. Vi ska vara som vassast nu under slutskedet och det känns förbannat bra. Vi är riktigt, riktigt laddade för att sätta igång.

VSK Bandys lag mot Hammarby IF:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby (K)
#6 Simon Jansson
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (Mv)
#14 Patrik Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#16 Rasmus Sjöström (J)
#23 Jesper Norrman
#27 Mikael Olsson
#30 Filip Mörkdal (Mv)
#43 Simon Folkesson
#83 Emil Juhlén (J)

Vad: Elitserien, omgång 24
Var: ABB Arena Syd
När: 10/2 19.00
Bandyplay: Klicka här för att se matchen på din dator/telefon >>>

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555