Herr: VSK tog två pinnar på Studenternas

VSK Bandy vann söndagens bortamatch mot Uppsalalaget IK Sirius med 6-0 efter två komfortabla halvlekar. I och med segern och övriga matchers resultat står det klart att VSK slutar på femteplats i Elitserien när en match återstår innan slutspelet drar igång.

VSK började med bollen och rivstartade matchen. Bollen kom ner till Folkesson som spelade upp på Jacob Bucht som hittade in till Mikael Olsson som tog sin in i straffområdet och sprätte upp bollen i nättaket. Efter knappa halvtimmen hittade Jacob Bucht Simon Jansson med en boll som skar igenom straffområdet, Jansson tog emot och skickade in 0-2. Innan halvtid spelade Oscar Gröhn bollen snett inåt bakåt till Ted Bergström i straffområdet som tog emot och sköt in 0-3.
Halvtidsresultat: 0-3

Det hann inte gå långt in i andra halvlek heller förrän Mikael Olsson hittade nät, nu efter en fin prestation där han satte 0-4 med sin backhand. I den 70:e minuten hade VSK frislag i höjd med straffområdet, man spelade tillbaka till Oscar Gröhn som tog två skär och avlossade ett skott upp i nättaket. Med knappa tio minuter kvar kunde Simon Jansson, efter en tur runt målburen, slå in 0-6 vilket också blev slutresultatet.
Slutresultat: 0-6

0-1 (1) – Mikael Olsson (Jacob Bucht)
0-2 (29) – Simon Jansson (Jacob Bucht)
0-3 (43) – Ted Bergström (Oscar Gröhn)