Herr: VSK vill in i slutspelet med en seger i ryggen

På fredagen spelas sista omgången i Elitserien och i ABB Arena Syd får vi se ett klassiskt möte mellan VSK Bandy och Sandvikens AIK. – Viktig match för båda lagen, säger Michael Carlsson inför drabbningen.

michaelcarlsson_296

Michael CarlssonSandviken har chans på tredjeplatsen vilket innebär att laget i så fall har två lag att välja på som kvartsfinalmotståndare. För VSKs del slutar man femma oavsett resultat och kan bli valda av lagen placerade 1-4 i Elitserien.

– Vi har inställningen att varje gång vi sätter ner skridskorna på isen så går vi för vinst, det kommer vi göra imorgon också. Det är en viktig match för båda lagen, Sandviken vill komma så högt upp som möjligt och vi vill fortsätta vår trend med bra spel och en go känsla inför slutspelet, säger Carlsson och utvecklar varför det är viktigt med en go känsla.

– Man vill se att man är på väg att göra rätt saker och vi tycker att vi ligger på en hög nivå nu. Alla spelare är på väg tillbaks och vi kommer förhoppningsvis ha full trupp nästa vecka.

Det brukar bli frejdiga matcher mellan Grönvitt och Sandviken med högt tempo och målrikt. VSK får se upp med den tunga offensiven Sandviken ställer upp i framförallt Erik Pettersson och Christoffer Edlund.

– Sandviken har många offensivt skickliga spelare, det är klart att vi som lag måste göra en bra match defensivt. Samtidigt att vi med vår offensiv kan störa Sandviken genom att trötta ut dom och vara tunga i vår offensiv.

Efter fredagens match sker slutspelsvalen och det kan sluta med att VSK får möta Sandvikens AIK i kvartsfinal.

– Det är så många aspekter och parametrar inblandade, blir det så så blir det så. Som det är nu kan lag 1-4 i tabellen välja oss, vi är redo för vad det än blir.

VSK går in i slutspelet som regerande svenska mästare.

– Vi är titelförsvarare och vi tycker om att spela dom här tuffa, täta och viktiga matcherna. Vi är väldigt sugna på slutspelet som väntar efter imorgon.

Efter matchen sker slutspelsvalen i Radiosporten. Vi kommer lägga ut VSK Bandys motståndare och slutspelsdagar så snart detta är klart, både på hemsidan och sociala medier.

 

VSK Bandys lag mot Sandvikens AIK:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby (K)
#6 Simon Jansson
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (Mv)
#14 Patrik Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#16 Rasmus Sjöström (J)
#23 Jesper Norrman
#27 Mikael Olsson
#30 Filip Mörkdal (Mv)
#43 Simon Folkesson
#83 Emil Juhlén (J)

Vad: Elitserien, omgång 26
Var: ABB Arena Syd
När: 17/2 19.00
Bandyplay: Klicka här för att se matchen på din dator/telefon >>>

 

 

—————————————————————————————————————————

ERBJUDANDE FÖR FREDAGENS KLASSIKERMÖTE MELLAN VSK BANDY OCH SANDVIKENS AIK!

Är du säsongskortsinnehavare för VSK Bandy eller VSK Fotboll? Är du medlem i VSK, VSK Sports eller Framtidens Stjärnor?

Då får du och en vän gå helt gratis på bandy på fredag!

Ta med din vän och ditt säsongskort/medlemskort till Entré B.

OBS! Erbjudandet gäller endast om du kommer tillsammans med en vän.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555