Herrlaget vann med uddamålet mot Hammarby IF

VSK tog en tung bortaseger mot Hammarby IF med 5-4 efter att Viktor Spångberg avgjort i den 89:e minuten. - En riktigt skön krigar seger där vi har tålamod och idag fick vi avgöra i slutskedet av matchen, säger Viktor Spångberg.

Västerås SK åkte upp till Stockholm för att spela söndagsbandy mot Hammarby IF på Zinkensdamm. En match som blivit framflyttad och till matchen kom VSK med två oavgjorda resultat i bagaget. Hammarby är i ett litet pressat tabelläge så de kom till matchen med liten desperation och var i behov av poäng.

–  En riktigt skön krigarseger där vi har tålamod och idag fick vi avgöra i slutskedet av matchen. Jag tycker vi gör en godkänd bortamatch för vi visste att Hammarby skulle komma ut och utnyttja deras fysik och desperation. De lyfte mycket långa bollar och försökte slänga in bollen på chans i straffområdet. Förutom hörnorna och några skott utifrån tycker jag inte att de skapar så mycket lägen. Sen blev isen lite sämre under andra halvlek så vi försökte spela enkelt då. Vi är inte jättevana vid att spela ute med mycket vind och hoppig is så vi får vara nöjda att det gick vägen idag, säger Viktor Spångberg.

Det var en match som bjöd på totalt nio mål och stundtals svängde det snabbt i matchen när målen trillade in tätt efter varandra. Sportklubben hade ledningen med 2-1 inför den andra halvleken men Hammarby kvitterade tidigt i andra halvleken och tog även ledningen ungefär fem minuter efter kvitteringsmålet. En minut senare kvitterade VSK till 3-3 och det stod sig till slutet av matchen. När Västerås sedan gjorde 4-3 i den 79:e matchminuten var det nog många som trodde att det skulle stå sig men Hammarby kom tillbaka återigen. Med två minuter kvar av den ordinarie matchtiden kunde Viktor Spångberg avgöra matchen på pass från Martin Landström.

– De får verkligen mycket energi när de kvitterade snabbt och det är klart att det kändes jobbigt för oss. Samtidigt var det skönt för oss när vi kunde kvittera snabbt efter att att de tagit ledningen. Det ger verkligen energi av att få snabba kvitteringar men jag tycker vi kunde varit hetare i båda straffområdena för att slippa spänningen som blev. Landström kommer runt på kanten fint och spelar in bollen i straffområdet där både jag och Pontus Vilén befann oss. Sen kom bollen fram till mig och jag fick till ett bra skott så det var skönt att se den gå in i målet, säger Spångberg.

Västerås får en skön bussresa hem med två poäng i bagaget nu men imorgon gäller det att ladda om inför de två avslutande matcherna av grundserien. Redan på tisdag är det hemmamatch mot Broberg/Söderhamn.

– Det är vila och återhämtning som gäller nu så blir det en lättare träning imorgon med fullt fokus på tisdagens match mot Broberg, avslutar Spångberg.

Hammarby IF – Västerås SK 4-5 (1-2)
6’ 0-1 – Martin Landström
21’ 1-1 – Ivan Lebedev (Kasper Milerud)
36’ 1-2 – Joel Engström (Jesper Jonsson) Hörna
—————————————————
50’ 2-2 – David Pizzoni (David Brodén)
54’ 3-2 – Kasper Milerud
55’ 3-3 – Daniel Johansson (Viktor Spångberg)
80’ 3-4 – Robin Andersson (Joel Engström)
80’ TIMEOUT – Hammarby IF
83’ 4-4 – David Jansson (David Brodén) Hörna
89’ 4-5 – Viktor Spångberg (Martin Landström)