Herrlagets ledarstab förstärks när Hans Hedin blir ny målvaktstränare

Michael Carlsson och Johan Ganebro får förstärkning i form av Hans Hedin som blir ny målvaktstränare för herrlaget. – Det känns som en riktigt rolig utmaning, säger Hans Hedin.

Tidigare var Hans Hedin assisterande tränare i damlaget, ett uppdrag han lämnade efter säsongen 2021/2022. Efter sommaruppehållet är han kvar i klubben, nu som målvaktstränare för herrlaget.

– Jag tycker att det känns jättekul att få vara kvar i bandyn och att få arbeta med två motiverade målvakter som jag har ganska bra koll på sedan innan. Det fanns inte så många saker som var intressanta efter att jag klev av damlagsuppdraget, men det här var verkligen en grej som jag såg framför mig. Det känns som en riktigt rolig utmaning.

Hur kommer din roll att se ut?
– Jag har ett tydligt ansvar och det är att hjälpa målvakterna, allt från detaljer i spelet men också helheten i samarbetet med försvaret. Vi har fått en fin start och det känns jätteroligt att få jobba med ”Benji” och ”Kjelle”.

Utöver rollen i herrlaget är Hans Hedin även numera målvaktstränare för det svenska damlandslaget, U21 Dam och F17.

– Det är en roll som vuxit fram under våren och en position där det finns ett tydligt behov. Jag kommer att tillhöra damlandslaget men även ha en roll i U21 och F17 där jag kommer vara med på läger men också videocoacha på distans. Det ser väldigt olika ut i föreningarna i landet med hur man jobbar med sina målvakter, så det finns en hel del att göra där.

Michael Carlsson om Hans Hedin:
– Skönt att få in en så pass kunnig målvaktstränare som kan lägga mycket tid på målvakterna och följa dem under säsongen. Det ska bli kul att se utvecklingen på målvakterna genom det samarbetet de ska ha med Hasse.

Text: Dan Kiwii Persson