Historiska säsongen över för Damlaget

VSK Bandy Dam förlorade även den andra semifinalen mot AIK med 8-3, ett AIK som är fortsatt obesegrade den här säsongen. Men efteråt snackades det inte mycket om resultatet utan mer om is kaoset.

Matchen skulle ha spelats på Bergshamra men när lagen skulle kliva ut på isen sjönk skridskoskenorna igenom. Efter mycket om och men flyttade man matchen från 16.00 på Bergshamra i Stockholm till 19.00 i Relitahallen i Uppsala. Lagen anlände till arenan 18.45 vilket gjorde att man sköt på matchstarten ytterligare, till 19.15.

Om vi ser till matchen så höll VSK tätt i drygt 20 minuter innan Hanna Brusberg gav AIK ledningen. Matilda Svenler ökade på till 2-0 och Mikaela Hasselgren till 3-0 när en halvtimme var spelad. Linda Lohiniva reducerade till 3-1 med fem minuter kvar av första halvlek, assisterad av sin finske kollega Riina Ellonen.
Halvtid: 3-1

En och en halv minut in i andra halvlek sköt Elin Karlsson in reduceringen till 3-2 och VSK jagade på och närmade sig. Men istället var det AIK som kunde trampa ifrån till 6-2 efter tre mål på nio minuter. Efter det tog VSK timeout. I den 74:e minuten satte Anna Fosselius 7-2, åtta minuter senare satte Mikaela Hasselgren sitt andra mål för kvällen fram till 8-2. Matilda Plan fick avsluta målskyttet för Damlaget säsongen 2015/2016 som är en historisk säsong, då Damlaget tog sig till semifinal för första gången någonsin. Stort tack för den här säsongen!
Slutresultat: 8-3

Mål för Damlaget
Elin Karlsson 1 mål
Linda Lohiniva 1 mål
Matilda Plan 1 mål

Assist för Damlaget
Elin Karlsson 1 assist
Riina Ellonen 1 assist
Linda Lohiniva 1 assist

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555