Holmberg och Carlsson inför Villa Lidköping borta!

Imorgon spelar VSK Bandy sin andra match för säsongen, också den på bortaplan. Nu väntar Villa Lidköping i deras hemmaborg. VSK åker ned med en seger i ryggen från ett regnigt Ljusdal och möter Villa som spelade oavgjort i den första matchen mot Vetlanda BK (5-5).

TobiasHolmberg1
Tobias Holmberg

Tobias Holmberg, nu ställs ni riktigt på prov mot Villa Lidköping, som kanske inte är tippade att gå till final, men som kommer vara med i toppen. Hur ser du på morgondagens match?
– Det är alltid kul att spela i Lidköping, de har en väldigt bra publik. Samtidigt är det bra förutsättningar så det är inget man behöver tänka på. Vi har en skön känsla i laget och började säsongen bra med en seger i premiären.

Det blev vinst mot Villa på försäsongen med 6-4, även den spelades i Lidköping, tar ni med er något från den matchen?
– Det var en match väldigt tidigt på försäsongen så den har vi inte diskuterat så mycket. Men det är klart, vi vet att vi mött dem och vunnit samtidigt som vi vet ungefär på vilket sätt de spelar och hur vi ska spela för att skapa så mycket som möjligt framåt.

Hur förväntar du dig att matchbilden blir?
– Jag tror att det blir en väldig offensiv från båda lagen. Rent historiskt så brukar det bli täta och målrika matcher oss emellan där det svänger fram och tillbaka under matchens gång. Det är klart att det ska bli kul att mäta sig mot ett förväntat topplag.

Ett regnigt Ljusdals IP senast, nu väntar Sparbanken Lidköping Arena och bättre förutsättningar, hur ska ni utnyttja det?
– Vi ska spela så som vi har och så som vi vill spela under försäsongen, helt enkelt spela på alla i laget vilket är en styrka vi har. Sen jobba som bara den i defensiven och hålla tätt bakåt.

Hur har träningarna varit den här veckan efter premiären?
– Det har varit som hela försäsongen. Träning efter träning håller vi en hög nivå och är noggranna i allting, den här veckan har fortsatt i den stilen.

 

 MichaelCarlsson1
Michael Carlsson

 

Michael Carlsson,det blir annorlunda förutsättningar till den här matchen än premiären, vad kan ni utnyttja där?
– Nu kan vi koncentrera oss på det vi vill göra. Mot Ljusdal så fick vi invänta till samma dag innan vi visste hur det skulle se ut, nu är det perfekta förhållanden och vi har kunnat förbereda oss i flera dagar.

Villa Lidköping för gärna spelet, framförallt på sin hemmaarena, något ni också vill göra vad jag förstår. Hur kommer det att te sig?
– Vi har bestämt att ta tag i matchen från start, och att Villa Lidköping ska rätta sig efter oss och vårt spel.

Hur är det med skadorna i truppen?
– Vi har haft lite småskador men idag (tisdag) var alla med och körde, även Anders Bruun men han står över morgondagens match.

 

 
VSK Bandy ställer upp följande i morgondagens match:
#13 Andreas Bergwall
#2 Stefan Edberg, #14 Patrik Sjöström, #37 Aksel Ekblom
#15 Oscar Gröhn, #43 Simon Folkesson
#27 Mikael Olsson, #110 Magnus Joneby (K)
#9 Jonas Nilsson, #91 Johan Esplund, #8 Tobias Holmberg

Bänken:
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #7 Jacob Bucht, #23 Jesper Norrman (J)

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555