Holmberg efter vändingen mot Kungälv: Vi gick för seger hela tiden

VSK vände och vann mot Kungälv på bortaplan på fredagskvällen. Två mål gjordes av Tobias Holmberg och här nedanför kan ni läsa hans ord om vändningen.

Tobias Holmberg

Tobias Holmberg om matchen:
– Vi började matchen rätt bra, hade bra flyt i spelet. Sen hittade vi inte tajmingen och åkte för mycket med boll själva. Kungälv fick ett litet övertag med sina mål, men vi kände oss rätt lugna ändå. I andra funkade spelet bättre och efter timeouten valde vi att pressa dem högre upp i banan vilket gjorde att de började slå långbollar och vi kunde skapa tryck på det sättet.

Vad sas i omklädningsrummet i halvtid?
– Att vi skulle dra ner på tempot en aning, spela mer på varandra än åka ensamma med bollen. Det va 45 minuter kvar och vi bestämde oss för att lita på det spel vi har och inte stressa upp oss. Trots att 3-1 kom tidigt i andra fortsatte vi köra på. I andra skapade Kungälv nästan ingenting, det var vi som skapade lägena och fick utdelning till slut.

Tränarna tog timeout i den 65:e minuten, vad kom ni fram till då?
– Då klev vi upp och pressade dem i defensiven, då började de bara slå långt. På det sättet kunde vi erövra boll och kunde skapa lägen efter det.

– Trots att kvitteringen kom ganska sent så gick på för seger hela tiden. När slutsignalen ljöd så blev det en klassisk ”TV-pucks hög”. Det var en riktig krigarinsats, inget bländande spel direkt.
Sista 10, två mål.

5 plusgrader och lite regn, hur var det att spela på isen?
– Det regnande en aning i första halvlek men det slutade till andra. Fram till 20-25 minuter var isen okej, sen blev det hoppigt för bollen och rätt mycket långbollar. Efter att vi gjorde 4-3 så slog vi också bara långt, det var bara att hålla kvar i segern. Måste tillägga att Esplund va riktigt grym i andra halvlek, det är han som driver på i spelet. Det spelade ingen roll hur vi vann idag, bara att vi vann. Det är det viktiga.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555