Imorgon väntar klassisk annandagsbandy för VSK

Dam- och herrtruppen åker till Lidköping imorgon för att spela annandagsbandy mot Villa Lidköping. Damlaget spelar sin match 15:00 och vi tog ett kort snack med mittfältaren Maja Odén inför morgondagens möte.

Damlaget kommer från ett litet uppehåll, senaste matchen var hemma mot Skutskärs IF. En match som slutade 6-2 till VSK och de inkasserade då andra raka segern. Förra lördagen skulle de ha spelat bortamatch mot AIK men den matchen fick skjutas fram efter ett bekräftat fall med Covid-19 och ytterligare två med symtom i damlaget. Efter det har laget tränat på och de som varit sjuka är nu friska och tillbaka.

– Tyvärr drabbades jag och har därför legat sjuk vilket gjort att jag först på sista träningen innan jul var på plats och kollade på när laget tränade. Det är skönt att nu vara helt frisk och det känns som laget har tränat på bra och har en väldigt bra känsla i truppen, säger Maja Odén och fortsätter:

– Vi jobbar hårt varje dag för att utvecklas både som spelare och som lag. Även fast vi haft ett litet uppehåll nu så har vi en positiv stämning i laget och vi tar med delaktigheten i spelet. På senaste tiden känns det som att alla verkligen bidrar och att vi spelar tillsammans vilket vi ska fortsätta med.

Klassisk annandagsbandy borta mot Villa Lidköping väntar imorgon. En match som kommer att spelas utomhus och förhoppningsvis kan locka mycket folk. Det är dessutom en toppmatch när ettan i tabellen tar emot tvåan. Villa leder tabellen med 14 poäng medan VSK ligger på en andra plats med tio poäng men har en match mindre spelad.

– Det känns bra och det ska bli grymt roligt att spela match. Vi har haft lite sjukdomar till och från under början av säsongen men nu har vi haft bra närvaro på träningarna och alla känns riktigt fokuserade. Alla har fått vara hemma och samlat energi efter julfirandet så vi är riktigt laddade för att åka till Lidköping imorgon, säger Odén.

E L I T S E R I E N D A M
Villa Lidköping – Västerås SK
Söndag 26 december 15:00
Isstadion, Lidköping

Se matchen på Bandyplay >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

 

Text: Martin Jibbefors