Inför: Annandagsmötet mot Sandviken

Annandagsbandyn närmar sig med stormsteg och på juldagen tränade a-laget inför morgondagens drabbning borta mot Sandvikens AIK.

Annandagen, även kallad bandyns julafton, är det stora dagen för alla bandyfrälsta. Det är full omgång i Elitserien som gäller och det blir många länsderbyn. Men annandagen är inte bara en stor dag för supportrar utan även för spelarna själva.
– För bandyspelare så är det en höjdpunkt naturligtvis, så det ska bli kul, säger Michael Carlsson.

Motståndet
Sandviken leder alltjämt Elitserien före Edsbyn och Västerås SK. Inför juluppehållet förlorade Sandviken borta mot IFK Vänersborg vilket blev laget första förlust den här säsongen. VSK kommer från en stark insats i hemmasegern över Bollnäs med 12-2 där Max Mårtensson gjorde sitt stora intåg med sina fyra mål. Detta är returmötet i Elitserien och i hemmamatchen förlorade VSK med 2-6 mot gästande Sandviken.
– Vi möter ett bra lag, det ska bli kul att komma dit och mäta oss vart vi står nu. Vi vill ju gärna ta två poäng. Vi vill göra de grejerna vi är bra på så mycket och så ofta som möjligt, att vi spelar med stort tålamod i vårt spel och att vi nöter på, samtidigt som vi behöver vara riktigt bra defensivt.

Supportrar
Fyra bussar fullproppade med supportrar kommer till Sandviken och ska göra sitt för att sjunga laget till två poäng. – Det är alltid kul när det kommer mycket supportrar och vi hörs bra i Göransson Arena när vi har ett gäng med oss. Det gör att det pushar på ytterligare för att vi ska göra en bra insats imorgon.

Skadeläget
– För första gången på hela säsongen är vi helt skadefria i hela truppen, det är nån förkylning på nån spelare men alla är tillgängliga för spel imorgon.

Utlåning
Jesper Hermansson är utlånad till Örebro SK fram till den 15 januari. Under tiden spelar Örebro sex matcher och det är just matchtid Hermansson vill ha. – Hermansson behöver mer speltid och just nu kunde vi inte erbjuda det här. Då kom Örebro upp som en lösning och han hade själv sökt speltid och kontakt med Örebro, när han ville det så såg vi till att lösa det fort och han spelare med Örebro redan imorgon.

Laguttagningen
Det är det starkaste laget vi har just nu inför morgondagens match. Vi har några formstarka spelare och sen får vi in Patrik Sjöström på backen och får in en dimension till i vårt spel genom honom.

Västerås SK ställer upp med följande lag mot Sandvikens AIK:
#13 Andreas Bergwall
#2 Stefan Edberg, #4 Anders Bruun, #14 Patrik Sjöström
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #110 Magnus Joneby
#9 Jonas Nilsson, #91 Johan Esplund, #8 Tobias Holmberg

 

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #90 Janne Rintala, #23 Jesper Norrman(J), #81 Max Mårtensson (J)

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

 

VSK_Logga_555