Inför: Årets sista hemmamatch!

Årets sista match spelas i ABB Arena Syd imorgon när Villa Lidköping kommer på besök. Matchen har en annorlunda inramning då VSK Fotboll är matchvärd och det på flera sätt finns möjlighet att skänka pengar till just VSK Fotboll. Representanter i form av spelare, ledare och styrelse från VSK Fotboll kommer att finnas på plats.

 

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

 

Motståndet
Västerås SK är tillbaka på 2:a platsen med sina 19 poäng, man ligger på samma poäng som Hammarby, Edsbyn och Bollnäs men med bättre målskillnad. Gästande Villa Lidköping hittar vi jagandes på en sjätte plats med 16 poäng. Villa Lidköping tog en tung skalp på Annandagen när man vann borta mot rivalerna IFK Vänersborg med 6-3 och har nu fyra raka matcher utan förlust. VSK kommer även de ifrån en bra julvecka där man först vann mot Bollnäs med 12-2 och sedan den tunga segern borta mot Sandviken på Annandagen med 10-6.
Vi vill avsluta året med två poäng. Vi möter ett Villa som gjorde en bra insats sist borta mot Vänersborg. Samtidigt vill vil följa upp vår prestation från de senaste matcherna med att ta två poäng, säger Michael Carlsson och fortsätter prata om Villa Lidköping.
– De har också en ny tränare för året. Man har nog velat ställa om sitt spel lite grann och letat fram något. Man har ändå tagit 16 poäng hittills och kommer nog bli bättre framöver.

Serien
Elitserien är otroligt jämn och inför morgondagens match står alltså fyra lag på 19 poäng, dessutom skiljer det bara fyra poäng från plats 6 -11. Bottentrion IK Sirius, Ljusdals BK och Tillberga är en aning avhängda. Att serien är så otroligt jämn ser Carlsson som positivt. – Det är många bra lag så det blir matcher med bra kvalitet i hela tiden. Det här är den perfekta Elitserien. Matcherna gör att lagen måste utvecklas och vara på tå hela tiden, annars tappar man. För svensk bandy är det utvecklande, alla klubbar vill bli bättre.

Grönvit manifestation
Till den här matchen uppmanas alla VSK:are i och runtom Västerås att ta sig ner till Rocklunda och matchen mot Villa Lidköping. Anledningen är att VSK Fotboll är matchvärd och på flera olika sätt kommer supportrar att kunna skänka pengar till VSK Fotboll, som är i behov av alla medel.
– Det är härligt att det är såhär. Vi hade ett otroligt bra stöd i Sandviken och att samarbeta med VSK Fotboll har fört alla närmare varandra. Det är en enda stor VSK familj så det kommer bara vara härligt att spela imorgon.

Skadeläget
Patrik Sjöström klev av måndagens träning då han kände att ljumsken stramade. Då Sjöström just varit borta pga. en ljumskskada tar man det säkra före det osäkra och vilar honom i morgondagens match.

Västerås SK ställer upp med följande lag mot Villa Lidköping:
#13 Andreas Bergwall
#2 Stefan Edberg, #4 Anders Bruun, #37 Aksel Ekblom
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #110 Magnus Joneby
#9 Jonas Nilsson, #91 Johan Esplund, #8 Tobias Holmberg

 

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #90 Janne Rintala, #23 Jesper Norrman(J), #81 Max Mårtensson (J)

 

 

Matchen sänds i sin helhet på Radiosporten (Johan Bengts och Christer “Kaka” Karlsson kommentatorer) Klicka här för att komma till Radiosporten >>
Matchen visas även på webben via MittMedia. Klicka här för att komma till hemsidan >>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555