Inför: Bollnäs GIF – VSK Bandy

Den flyttade bortamatchen mot Bollnäs spelas alltså på lördagseftermiddagen istället för fredagskvällen. Men att det blir någon skillnad sett till matchen tror inte Michael Carlsson.
– Ingen skillnad överhuvudtaget. När matchen blev flyttad så siktade vi in oss på lördagen istället.

Hemmalaget har sju raka matcher utan förlust, senaste förlusten var borta mot IFK Vänersborg i början på december. – De verkar vara i bra form. Vi har sett fram emot den här matchen ett tag och det ska bli kul att komma upp till Sävstaås och möta Bollnäs. Två bra lag med bra form, så det kommer bli en härlig match.

Matchen spelas utomhus och det förväntas fortsatt kallt väder, men det är inget Carlsson lägger någon större vikt kring. – Det är klart att det blir lite andra förutsättningar, men för oss spelar det ingen roll om det är -20 eller -5. Vi har ett jobb att göra imorgon för att sätta oss i så bra läge som möjligt.

Motståndarna
Bollnäs ligger för närvarande på 5:e plats i Elitserien med 23 poäng inspelade. Lagets starkast lysande stjärnor är Daniel Berlin och Per Hellmyrs, som senast mot Broberg/Söderhamn stod för ett klassmål tillsammans. Utöver det har man målskytten Christian Mickelsson som mäktat med 21 mål hittills på säsongen. – Det är bra spelare och vi gillar att spela mot bra spelare. Vi vet att vi måste upp ett snäpp till imorgon. I övrigt vill vi få igång vårt spel så att Bollnäs får jobba hårt i sin defensiv.

Statistiken
Förra säsongens möte i Elitserien på Sävstaås IP slutade i Grönvit seger med 7-2. VSK valde sedan att välja Bollnäs som kvartsfinalmotståndare, där blev det tuffare. VSK vann första kvartsfinalen med 3-2 efter förlängning. Andra kvartsfinalen i Bollnäs vann hemmalaget med 5-3. VSK vann sedan tredje kvartsfinalen och VSK kunde avgöra uppe i Bollnäs. Bollnäs kvitterade till 2-2 i den 91:a minuten och matchen såg ut att gå till förlängning, VSK fick straff i den 94:e minuten och Anders Bruun sköt VSK vidare till semifinal. Senast VSK förlorade i seriespelet i Bollnäs var säsongen 2011/2012.

Skador
Oscar Gröhn är fortsatt borta från spel. I övrigt är laget friska och krya för första gången på flera veckor. – Skönt att ha nästintill alla tillbaka i full träning igen. Det gör att vi kan få det än mer match likt på träning än när man har ett gäng borta p.g.a. skador och sjukdomar. Även skönt att kunna välja i truppen hur vi vill formera laget i olika matcher.

Matchfakta
När
: Lördag 9 januari 16.00
Var: Sävstaås IP
Domare: Jacob Hallkvist, Håkan Birgersson, Kenneth Kristiansson, Pär Larsson
Hur: Se matchen på plats, eller se livesändning från Bandypuls här >>>
Skador/sjukdom i truppen: Oscar Gröhn (Skadad)

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #7 Jacob Bucht
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#30 Filip Mörkdal (mv), #10 Ted Bergström, #23 Jesper Norrman, #81 Max Mårtensson (J), #90 Janne Rintala

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555