Inför: Bollnäs hemma med Robertson

VSK Bandy vill återigen studsa tillbaka på vinnarspåret efter onsdagens förlust borta mot IFK Kungälv med 6-3. Nu väntar Bollnäs GIF på hemmaplan i ABB Arena Syd, fredag 19.00!

Träning
VSK Bandy tränade idag, torsdag, inför matchen på fredag. Det blev ett kortare pass på en timme för att få igång kroppen men inte helt köra slut på sig. Oskar Robertson är nöjd efter dagens träning.
– Killarna är verkligen taggade och vill gå ut och göra en bra match imorgon.

Motståndarna
Bollnäs ligger på en femte plats i tabellen, en poäng bakom Västerås SK som innehar 4:e platsen i nuläget. Tabellen är otroligt jämn och från 2:a till 9:e plats skiljer endast fyra poäng. Bollnäs kommer senast från en stark vinst hemma när man nollade IFK Vänersborg och vann med 5-0, för VSK blev det som sagt förlust mot IFK Kungälv med 6-3. Till den här säsongen har Bollnäs plockat in meriterade spelare ibland andra Daniel Berlin och Per Hellmyrs, två killar VSK får se upp med imorgon.
– Vi ska agera som vi har gjort mot de flesta lagen. Det blir mindre justeringar men vi kommer inte hitta på något nytt till imorgon. Bollnäs har bra spelare i form av Berlin och Hellmyrs som står för mycket av deras spel, säger Oskar Robertson.

Skador och sjukdomar
De senaste veckorna har VSK drabbats av flertalet skador och sjukdomar som gjort att spelare inte kunnat deltaga i de senaste veckornas matcher. Bland annat har Magnus Joneby, Johan Esplund och Patrik Sjöström saknats, nu är de två förstnämnda tillbaka och spelar fredagens match mot Bollnäs. Men att skadebekymmer varit orsaken till VSK:s förluster tycker inte Oskar Robertson. – Det är klart att sjukdomar påverkar orken när det är mycket matcher, men det borde inte påverka så att det speglar resultaten i sån stor utsträckning.

Skadeläget
Jesper Norrman (Axel), Patrik Sjöström (Ljumskar) och är båda borta från spel. Johan Esplund är tillbaka från sin hjärnskakning och Henrik Kjellsson är tillbaka efter sjukdom.

 

Västerås SK ställer upp med följande lag mot Bollnäs GIF:
#13 Andreas Bergwall
#2 Stefan Edberg, #4 Anders Bruun, #37 Aksel Ekblom
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #110 Magnus Joneby
#9 Jonas Nilsson, #91 Johan Esplund, #8 Tobias Holmberg

 
Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #90 Janne Rintala, #17 Jesper Hjelm (J), #81 Max Mårtensson (J)

 

 

Arenan öppnar 18.00 och matchen börjar 19.00. Varmt välkomna!
VSK Bandy säljer souvenirer i Punkt under helgen, klicka här för att se vilka tider vi finns på plats!

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555