Inför: Damlagets helt avgörande match mot Hammarby!

På söndag tar VSK Bandys Damlag emot Hammarbys dito i en direkt avgörande match om vilket av lagen som tar sig till slutspel, avslag 16.00. Förutsättningarna är enkla: vinner VSK eller spelar oavgjort, då spelar VSKs Damlag kvartsfinal. Förlorar man mot Hammarby tar sig Stockholmslaget vidareLagen ligger inför matchen på samma poäng, 14, men VSKs målskillnad är desto bättre på +52 mot Hammarbys +35.

JohanHedfors

Johan Hedfors

Trots att ni inte är klara för slutspel så blir det ändå slutspelskaraktär på den här matchen, är ni laddade?
– Ja, det är vinna eller försvinna. Jag satt just och tänkte på det där. Det är skithäftigt när man i slutet på säsongen får spela en vinna eller försvinna match, oavsett hur det går så får man en riktig spänningskaramell. Det blir lite final-känsla på det till och med, och vinner man så har man än fler finaler framför sig, säger Damlagets tränare Johan Hedfors.

Hur ska ni ta er an den här matchen?
– Vi vill ha mycket boll och föra matchen. Samtidigt vill vi vara snuskigt taktiska över hela banan, som en amöba klump som är svår att forcera. Blir lite att man spelar på motståndarens misstag. Det är i det defensiva spelet vi ska fokusera på, offensivt får det vara hur det vill egentligen. Vi vill inte backa hem och spela som en mur utan snarare spela tätt på Hammarbyspelarna, vara fler än dem överallt.

Vad säger du om motståndarna Hammarby?
– De är bra givetvis, ett jämnt och bra lag. De har inte den där riktigt vassa målskytten som vi har i Matilda Plan. Förra matchen vi spelade mot Hammarby så punktmarkerade de Matilda och det vet vi att de kommer göra även nu, hur gör vi då? Det är något vi funderat på och är klara med hur vi ska göra.

Slutligen, hur stor chans tror du det är att ni vinner?
– Det känns som att det är 50/50, det lag som har bäst fokus kommer vinna. Perfekta förutsättningar och sen matchtid vilket gör att alla kommer vara vakna i kroppen. Det kommer nog inte bli en briljant bandy utan mer kamp och jag hoppas att domaren tillåter att det blir just kamp och inte blåser sönder matchen. Inget av lagen spelar fult, men det kommer bli hårt och jämnt.

Hur viktigt är det om ni skulle ta er till kvartsfinal?
– Vi känner att vi vill ta ett kliv varje år. Förra året spelade vi bort oss ganska tidigt på chansen till slutspel, i år har vi chansen i sista matchen. Så vi har tagit ett kliv men det vore enormt roligt att visa alla andra och även oss själva att vi är topp-8 i Sverige, vore väldigt roligt att vara där.

Välkomna ner till ABB Arena Syd nu på söndag, avslag 16.00. Fri entré!

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555