Inför: Derbyt mot Tillberga med Michael Carlsson

Elitseriens enda riktiga derby är det dags för i Västerås då VSK Bandy tar emot Tillberga. Lagen håller till i varsin ände av tabellen där vi hittar VSK på en tredje plats och Tillberga på den 14:e och sista platsen. Trots skilda världar i tabellen kan vi förvänta oss en tuff och jämn match i ABB Arena Syd imorgon, 19.00. – Vi ska visa vilka som är bäst i stan, säger Michael Carlsson inför matchen.

Två raka förluster
Det har blivit förlust för VSK i laget två senaste matcher. Hemma mot Sandviken (2-6) och borta mot Edsbyn (3-8). Matchen mot Edsbyn, som spelades igår (onsdag), har man redan skakat av sig.
– Vi pratade igenom matchen igår i Edsbyn. Vi tog med oss de saker vi behöver bli bättre på och började fokusera direkt på Tillberga, säger Michael Carlsson.

Derby
Senast VSK spelade mot Tillberga i Elitserien var 6:e januari 2012 då Grönvitt vann med 8-1 efter tre mål av Tomas Knutson. Efter det har Tillberga spelat två säsonger i Allsvenskan innan man efter förra säsongen fick Gais plats efter deras nedläggning av elitverksamheten och redan då började det pratas om de kommande derbyna. – Det är inspirerande och kul att spela derby och förhoppningsvis kommer det mycket folk. Det är alltid speciellt att möta Tillberga, det kommer säkert bli en tuff match med mycket känslor, det ser vi fram emot, säger Carlsson och fortsätter.
– Är det någon match de brukar vara bra i så är det mot VSK, de går in och gör allt för att störa oss. Det är samma för oss, vi vill gå ut och visa vilka som är bäst i stan.

Före detta VSK:are
I Tillberga finner vi ett gäng spelare som spelat i VSK tröjan tidigare. Bland andra Anders Östling, Pekka Rintala, Fredrik Rydberg, Kim Barklund, Martin Flodström och Jesper Nywertz. Trots att flera spelare varit i VSK så tror inte Carlsson att det har någon betydelse imorgon. – Vi har ett annat spel från och med i år och det är inte så många som varit delaktiga i det. Men det blir mycket känslor när man spelar mot killar man känner, det är väl mer på det planet det kan bli både tufft och lite grinigt till och med.

Stök_TB

Bild från VSK-Tillberga på Annandagen 2011, VSK vann matchen med 7-4.

Matchbilden
Det är två offensiva lag som möts och den största skillnaden hittar vi nog i lagens försvarsspel. Tillberga har -36 i målskillnad samtidigt som VSK har +11. Carlsson hoppas och förväntar sig att båda lagen går på offensiven imorgon. – Jag hoppas att det är två lag som bjuder till en bra bandymatch där offensiven talar. Sen ska vi studsa tillbaka i vinnarspåret och vara VSK som vi har vant oss att vara.

Skadeläget
Inga spelare kommer tillbaka från skador, däremot skrivs Patrik Sjöström upp på skadelistan då han fick kliva av matchen mot Edsbyn efter känningar i ljumskarna, något han haft problem med tidigare.
Skadelistan ser ut som följer: Patrik Sjöström (Ljumske), Johan Esplund (Lätt hjärnskakning), Henrik Kjellsson (Feber), Oscar Gröhn (Ljumske)

Laget
#13 Andreas Bergwall
#2 Stefan Edberg, #4 Anders Bruun, #37 Aksel Ekblom
#43 Simon Folkesson, #11 Jesper Hermansson
#27 Mikael Olsson, #7 Jacob Bucht
#9 Jonas Nilsson, #10 Ted Bergström, #8 Tobias Holmberg

Bänken
#137 Filip Mörkdal (mv), #5 Magnus Joneby (C) #90 Janne Rintala, #23 Jesper Norrman (J), Jesper Hjelm (J)

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555