Inför: Edsbyn hemma, söndag 16.00!

Imorgon, söndag, tar VSK emot Edsbyns IF hemma i ABB Arena Syd. Det blir en toppmatch i kampen om andraplatsen.

Motståndarna
I onsdags vann laget borta mot Kalix med 4-2 och i fredags spelade man oavgjort hemma mot IFK Vänersborg (3-3). Det gör att man ligger två poäng bakom VSK i jakten på andraplatsen. I laget spelar förre VSK:aren Jimmy Jansson som den här säsongen har gjort 14 mål och 10 assist. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Edsbyn med 8-3. – Det är en toppmatch och det ska bli kul att möta Edsbyn. Det står mycket på spel och vi tycker om att spela sådana matcher, säger Michael Carlsson efter lördagens träning.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Det är en kamp om andraplatsen där VSK och Edsbyn är högst intresserade för densamma, hur ska ni göra för att vinna imorgon?
– Vi ska spela vårt spel och ha tålamod i det. Vi ska bestämma oss för att vi ska vara riktigt bra imorgon och att vi ska vinna matchen. Jobbar vi tillräckligt hårt så kommer matchbilden vicka över till vår fördel.

Hur kommer då matchbilden att se ut?
– Det är två lag som spelar sitt eget spel, det är den som gör sina saker bäst imorgon som kommer dra det längsta strået. Det kommer bli en tät och tuff match där små marginaler kommer att avgöra. Vi har tryckt på några saker i vårt spel som vi vill göra lite mer av imorgon, för att det ska ge oss den matchbild som vi vill ha.

Det var ren uppvisning i arenan igår (fredag) när ni vann mot Ljusdal med 15-0, och innan det en tung vinst mot IFK Vänersborg på bortaplan med 7-6. Har ni en skön känsla i truppen?
– Ja det känns bra, vi tränade hårt när vi var lediga. Sen har vi kommit igång ordentligt med två vinster, jag tycker att vi sett starka ut och vi gör bra träningar, känslan i truppen är god.

Kollar vi till tabellen så finns det möjligheter för flera lag åt alla håll och kanter, tittar du på tabellen något?
– Jag håller koll på tabellen. Samtidigt så koncentrerar vi oss på det vi ska göra, på den träning och den match som ligger framför oss. Vi har allt i egna händer för att komma topp två med de fyra matcher vi har kvar. Ställer vi upp i något så vill vi också vinna, så som Elitserien. Då måste Sandviken tappa någon poäng och vi gå rent, om vi ska komma åt förstaplatsen. Vi tittar både uppåt och håller koll runt omkring oss vad som händer.

VSK Bandy ställer upp med följande lag mot Edsbyns IF:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #5 Magnus Joneby
#10 Ted Bergström, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #8 Tobias Holmberg, #7 Jacob Bucht, #81 Max Mårtensson (J), #23 Jesper Norrman (J)

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555