Inför: Första kvartsfinalen!

Imorgon drar äntligen slutspelet igång! VSK tar emot Bollnäs i ABB Arena Syd där det förväntas bli en tuff och hård match.

Motståndarna
Lagen möttes så sent som i tisdags då VSK vann i Bollnäs med 7-2 efter en fartfylld första halvlek och en lite lugnare andra del. Förlusten gjorde att Bollnäs missade topp-4 och VSK valde Hälsingelaget i kvartsfinalen. Räknar man ihop de två mötena lagen emellan den här säsongen har VSK vunnit med totalt 19-4, stora siffror som Michael Carlsson inte tycker helt speglar matchbilderna.
– Det tycker jag inte att det gör. Vi gör bra matcher men rent målmässigt blev det för stora siffror, framförallt i första matchen.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Hur skiljer sig tankarna hos dig nu när ni går in i ett slutspel mot seriematcherna?
– Det skiljer inte så mycket, vi går in med samma inställning och den trygghet vi byggt upp under grundserien. Samtidigt är det en slutspelsserie över 5 matcher, först till tre vunna matcher är det som gäller.

Agerar du annorlunda inför matcherna i slutspelet?
– Vi har kortare tid på oss emellan varje match, det är match varannan dag nästan. Jag är mer tydlig med att göra klart matchen vi har spelat och gå vidare till nästa match, samtidigt vill jag köra korta men intensiva träningar. I övrigt har vi vår plan som vi följer.

Första kvartsfinalen imorgon, vad har matchen för betydelse?
– Det är klart att det vore skönt att få en bra start med en vinst imorgon, vi vill även ha det lugn och tålamod som vi har haft.

Kommer ni att spela med samma spelsätt i slutspelet som i grundserien?
Ja det kommer vi att göra. Vi har vårt spel och det är ganska varierande vilket gör att vi är svårlästa med hur vi spelar. Vi bygger mycket på att ha många som deltar i både offensiven och defensiven.

VSK Bandys lag i den första kvartsfinalen mot Bollnäs GIF:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #5 Magnus Joneby
#10 Ted Bergström, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson(mv), #8 Tobias Holmberg, #7 Jacob Bucht, #23 Jesper Norrman (J), #83 Emil Juhlén

Ni kan även se och höra på #VSKBandyPlay där Andreas Bergwall och Michael Carlsson intervjuas, klicka här för att komma dit >>

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555