Inför: Hammarby borta!

Imorgon, på trettondagen, åker VSK till Stockholm och Zinkensdamm för att möta Hammarby IF. En Grönvit stormatch.

Motståndarna
Hammarby ligger för närvarande på 3:e plats i Elitserien, två poäng bakom VSK Bandy. Man förlorade senast mot IFK Vänersborg på bortaplan med 4-3 men kom innan dess från 11 raka matcher utan förlust. Inledningen på säsongen började knackigt då man bara tog 1 poäng på de fyra första matcherna, 2-2 mot VSK, men har sedan vinsten över Tillberga i mitten av november alltså radat upp matcher utan förlust. I förra veckan gick Hammarby ut med en handlingsplan för att förbättra sitt ekonomiska läge och säkra elitlicensen för 2015-2016, i och med detta är en av punkterna att sänka spelarnas löner, något som blivit en snackis i bandysverige den senaste veckan.
VSK kommer som bekant från fyra tunga vinster när man nu gör sig redo för Zinkensdamm och Hammarby. – Det är alltid kul att komma upp dit att spela. Vi vet att det kommer bli en tuff match imorgon, men vi är redo för att göra en bra insats och åker upp för att göra allt för att ta två poäng, säger Michael Carlsson och fortsätter.
– Vi ska åka upp och spela vårt spel och göra det vi känner igen i vårt spel. Vi vill få matchbilden dit vi vill helt enkelt, sedan jobba på med vårat i 90 minuter.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

VSK spelade mot Vetlanda igår, söndag, och en ny match väntar imorgon, tisdag. Det ger en dags spelledigt, men inte träningsledigt. – Ibland är det positivt att spela på. Vi har ett bra tempo uppe och hade ett bra, fartfyllt men kort träningspass idag.

Ny skada
Simon Folkesson klev av mot Vetlanda efter bara fem minuter pga. skada och kommer inte heller till spel mot Hammarby. För de som kan sitt VSK vet att VSK har lånat ut Jesper Hermansson till Örebro tom. 15 januari. Men för att Hermansson ska få spela för VSK igen innan den 15 januari är det tre dagars karens, vilket gör det omöjligt till spel mot Hammarby.
– Han kommer att spela med Örebro imorgon. Prognosen på Simon Folkesson var okej idag, vi tar matchen mot Hammarby och tar ett beslut efter det.

Laguttagning
– De spelarna jag tagit ut är de som har bäst form. Det är inte så svårt egentligen, spelarna tar ut sig själva nästan. De som ligger i och visar bra form på träning är de som får spela.

VSK Bandys trupp till bortamatchen mot Hammarby:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#9 Jonas Nilsson
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (mv)
#15 Oscar Gröhn
#23 Jesper Norrman (J)
#27 Mikael Olsson
#30 Henrik Kjellsson (mv)
#37 Aksel Ekblom
#81 Max Mårtensson (J)
#90 Janne Rintala
#91 Johan Esplund

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555