Inför: IFK Kungälv på bortaplan

På onsdagskvällen åker Västerås SK in på den klassiska arenan Skarpe Nord för att möta IFK Kungälv. Ett Kungälv som ligger i botten av tabellen och är i poängbehov för att inte tappa mark uppåt. VSK är tillbaka på andraplats i tabellen efter derbysegern mot Tillberga med 9-4 i fredags.

Motståndarna
Förra säsongen blev det en knapp vinst för VSK på ett regnigt Skarpe Nord efter en krigarinsats och ”TV-Pucks hög” efter slutsignalen, Jonas Nilsson satte 3-4 i den 88:e minuten vilket blev slutresultatet den gången trots att Kungälv ledde med både 2-0 och 3-1.
– Kungälv har spelat bra och vann sin senaste hemmamatch mot Villa Lidköping. De har överraskat under hösten så det blir en ny tuff match för oss, säger Michael Carlsson och fortsätter.
– Det jag har sett är att de spelar med mycket fart och försöker ha tålamod och hålla i bollen samtidigt som de spelar ett djupledsspel som jag inte sett de göra tidigare. De har byggt någonting och försöker vidareutveckla det.

Skarpe Nord
Matchen spelas på klassiska Skarpe Nord som ligger längs med och under E6:an vilket gör det till skräckarena för många lag som besöker arenan, något Carlsson vill ändra på. – Det är svårspelat på Skarpe Nord men det är något vi ska ändra på imorgon. Det är inte allt för välkomnande att komma dit, men arenan ligger där den ligger och vi ska åka ner och ta två poäng.
Imorgon väntas regn över Kungälv och fyra plusgrader, något VSK och Michael Carlsson är förberedda på. – Det är inte så mycket att göra åt vädrets makter, det verkar vara de här vintrarna vi får förvänta oss framöver. Vi åker ner och gör det bästa av situationen och är beredda på alla väder som kan tänkas bli. Vi har alltid en plan hur vi ska göra om det blir ospelbart, men vi utgår alltid från vårt spel innan vi växlar över till något annat.

Skadeläget
På skadelistan hittar vi Johan Esplund (Hjärnskakning), Patrik Sjöström (Ljumskar) Henrik Kjellsson (Sjuk)  och Jesper Norrman (Axel). Närmast spel av dessa fyra är Johan Esplund.

 

JohanEsplund1
Johan Esplund

Laget
#13 Andreas Bergwall
#2 Stefan Edberg, #4 Anders Bruun, #37 Aksel Ekblom
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #110 Magnus Joneby
#9 Jonas Nilsson, #10 Ted Bergström, #8 Tobias Holmberg

 

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #7 Jacob Bucht, #90 Janne Rintala, #17 Jesper Hjelm (J), #81 Max Mårtensson (J)

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555