Inför: IFK Kungälv på hemmaplan

Årets sista hemmamatch i Elitserien väntar när IFK Kungälv kommer på besök till Västerås, en viktig match för Kungälv om de vill slippa kval.

Motståndarna
IFK Kungälv ligger på 11:e plats i Elitserien, på samma poäng som Kalix som är på säker mark men med sämre målskillnad. Dock avslutar man med två tuffa matcher, nu borta mot VSK och på tisdag hemma mot Edsbyns IF. I bortamatchen mot IFK Kungälv förlorade VSK med 6-3. – Vi har revansch att utkräva på Kungälv, så laddningen kommer det inte vara något problem med, säger Michael Carlsson.

Vad berodde det på att ni förlorade bortamatchen mot IFK Kungälv?
– Dels så spelar Kungälv väldigt bra, vi hade nog med chanser att vinna den matchen, men Kungälv vann rättvist tycker jag.

Sex raka segrar för VSK, hur är känslan i truppen?
– Det känns bra, vi är riktigt på gång. Vi känns stabila i det vi håller på med och känns som vi trappar upp oss nu i slutskedet på säsongen.

Poängmässigt finns möjligheten att knipa förstaplatsen, siktar ni på att ta den?
– Vi ska vinna våra matcher sen måste Sandviken tappa någon poäng. Får vi chansen att vinna serien så gör vi såklart gärna det.

Elitseriedebut
Imorgon gör Emil Juhlén, född -96, Elitseriedebut för Västerås SK. Emil har under säsongen spelat med VSK Bandys P20 och har från strax innan jul tränat med A-laget då och då. I Juniorelitserien har Emil gjort 14 mål och 9 assist på 16 matcher, utöver VSKs P20 har han representerat Köpings IS i Allsvenskan åtta gånger. – Han är en åkstark och teknisk spelare som har spelat bra under hela året i juniorlaget samtidigt som han har varit med och tränat med oss och han har gjort ett bra intryck. Han har jobbat till sig chansen och det ska bli spännande att se honom, säger Michael Carlsson om elitseriedebutanten.

EmilJuhlén1

Emil Juhlén i Köping IS tröjan tidigare under säsongen.

 

VSK Bandy ställer upp med följande lag mot IFK Kungälv:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #37 Aksel Ekblom
#43 Simon Folkesson, #11 Jesper Hermansson
#27 Mikael Olsson, #7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #90 Janne Rintala, #83 Emil Juhlén (J)

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555