Inför: IFK Vänersborg på bortaplan

Efter en dryg veckas landslagsuppehåll är det återigen dags att dra igång Elitserien igen. Laget har varit intakt sånär på Johan Esplund och Janne Rintala som varit iväg med det svenska- respektive det finska landslaget. Nu är VSK redo för slutspurten av Elitserien där sex matcher återstår innan slutspelet och man börjar borta mot IFK Vänersborg imorgon.

Motståndarna
Sjätte placerade IFK Vänersborg har bara tre poäng upp till VSK på andraplatsen. I hemmamatchen vann VSK med 5-3 bland annat efter två mål från Jonas Nilsson och Mikael Olsson. Intervjuer efter den matchen hittar ni här. – Vi har haft uppehåll ett tag nu och jag tycker att vi är laddade och det är inspirerande att åka ner till Vänersborg imorgon, säger Michael Carlsson och fortsätter prata om vad man gjort under uppehållet. – Vi har tränat på ganska hårt när vi väl har tränat sen har vi passat på att vila också, så vi har en skadefri och kry trupp, känns bra att alla är friska.

Det är några spelare som varit borta på landslagsuppehåll och annat, men i det stora hela har du haft hela truppen att tillgå, vad har det betytt?
– Det har varit bra, när vi spelat så är vi 9 mot 9 eller 10 mot 10, så det är riktigt bra kvalitet på träningarna vilket gör att det blir bra drag och tempo.

Vinst i hemmapremiären mot IFK Vänersborg, hur skiljer sig VSK nu mot då?
– Vi har byggt på oss ganska mycket sedan dess tycker jag, vilket Vänersborg säkert också har gjort, men man bygger på sig vartefter säsongen går så det är klart vi är bättre nu än då.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Slutspurten
För alla lag i Elitserien återstår 5-6 matcher innan seriespelet är slut och de riktigt tuffa matcherna inleds i och med kval och slutspel. För VSK återstår nu IFK Vänersborg på bortaplan innan fyra raka ”hemmamatcher”, Ljusdal och Edsbyn nu till helgen sen väntar ”bortamatchen” mot Tillberga onsdagen 4 februari och sista hemmamatchen för seriespelet blir mot IFK Kungälv lördagen 7 februari. VSK avslutar serien i en tuff bortamatch mot Bollnäs, en match där VSK Sports anordnar bussresa, klicka här för att läsa mer.
– Det är tight i tabellen, jag ser fram emot den här avslutningen vi har, vi har tre matcher den här veckan så det rivstartar igen efter uppehållet, vi tar en match i taget men det, vi känner oss redo för slutspurten.

VSK Bandy ställer upp med följande lag mot IFK Vänersborg:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #5 Magnus Joneby
#9 Jonas Nilsson, #91 Johan Esplund, #8 Tobias Holmberg

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #90 Janne Rintala, #81 Max Mårtensson (J), #23 Jesper Norrman (J)

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555