Inför: IK Sirius på bortaplan med Carlsson

Imorgon åker VSK Bandy till Uppsala och Studenternas IP för att möta IK Sirius. Matchen kan ni följa på VSK Bandys Facebook och twitter.

 

Motståndarna
IK Sirius ligger på 12:e plats i Elitserien med sina 13 poäng, med åtta poäng upp till slutspelsplats. VSK är alltjämt tvåa på 25 poäng, tre poäng efter Sandviken. I hemmamötet mot Sirius vann VSK stort med hela 11-4 efter hattrick från Tobias Holmberg och Patrik Sjöström. Förra säsongens möte på Studenternas IP slutade i Uppsalaseger med målsnåla 2-1. Michael Carlsson tycker att det ska bli kul att komma tillbaka till Studenternas: – Där har man många bra minnen ifrån, många stora segrar och finaler. En klassisk arena så det ska bli kul att komma dit imorgon.

VSK kommer senast från en förlust i hemmamatchen mot Broberg/Söderhamn där man förlorade med 3-6, den matchen har man lagt bakom sig. – Ny vecka, nya träningar och nya matcher. Vi vet vad vi behöver göra och det känns som vi har klivit in i våra roller igen. Det känns som att vi är sugna att ta revansch på oss själva från förra matchen och det är skönt att det kommer en ny match så snabbt inpå den senaste.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Utomhusmatch
VSK Bandy har spelat fem utomhusmatcher, varav fyra har slutat i Grönvit seger. Senast vann man mot Hammarby på Zinkensdamm med 6-5. – Det spelar ingen roll vart vi spelar. Vi gillar läget dit vi kommer oavsett om det är inomhus, blank is eller snöstorm. Vi ska göra bra matcher hela tiden oavsett om vi spelar utomhus eller inomhus. De tär bara gå ut och göra en bra match.

Tabellen
Serien är alltjämt otroligt jämn, det skiljer t.ex. bara fyra poäng från 2:a platsen ner till 8:e platsen. Dessutom har avståndet till Sandviken på förstaplatsen krympt och det skiljer nu 3 poäng mellan Sandviken och VSK på andraplats. – Det är kul med en sån här tabell, det spetsar till oss ytterligare när det är viktiga matcher varje omgång. Sen vill vi vinna våra matcher och kan inte bry oss om vad som händer i de andra matcherna.

Ekonomiproblem
För några veckor sedan gick Hammarby IF ut och deklarerade dystra siffor, och i förra veckan gjorde IK Sirius detsamma. Otroligt tråkig läsning för alla bandyfantaster, och rubrikerna har såklart nått även Michael Carlsson. – Det är naturligtvis tråkigt att klubbar har problem med ekonomin, samtidigt så fokuserar jag på det sportsliga och det vi håller på med. Det är otroligt skönt att vara i en klubb som VSK där jag vet att det fungerar bra på sidan av, jag är tacksam för att vi har den situation vi har idag i VSK där jag kan fokusera fullt på bandyn.

VSK Bandys trupp till bortamatchen mot IK Sirius:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#9 Jonas Nilsson
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (mv)
#15 Oscar Gröhn
#23 Jesper Norrman (J)
#27 Mikael Olsson
#30 Henrik Kjellsson (mv)
#37 Aksel Ekblom
#81 Max Mårtensson (J)
#90 Janne Rintala
#91 Johan Esplund

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555