Inför: Kalix på hemmaplan

Imorgon tar Västerås SK emot Kalix hemma i ABB Arena vilket också blir sista hemmamatchen innan ett kortare landslagsuppehåll.

Motståndarna
Elfteplacerade Kalix åker på en helgturné till Västerås där man först möter VSK på lördag och sedan Tillberga på måndag. Laget tampas mot Vetlanda, Kungälv och IK Sirius för att slippa kval till Elitserien 2015/2016. Kalix har samma poäng som IFK Kungälv på den säkra 10:e platsen men med sämre målskillnad hamnar man under strecket, IK Sirius jagar två poäng bakom och Vetlanda en poäng framför på 9:e plats. VSK däremot ligger kvar på 2:a platsen tre poäng bakom Sandviken.
– Vi är laddade för ny match. Det blir kul att spela mot Kalix, vi gjorde en bra match borta mot dem. Vi har bestämt oss för att göra en riktigt bra match imorgon.


MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Matchen i Kalix slutade i Grönvit seger med 8-6 efter bl.a. fyra mål från Tobias Holmberg och två mål + två assist från Johan Esplund. Det stod dock 3-3 i halvtid och matchen var jämn en bit in på andra halvlek innan VSK kunde avgöra. – Matchen svängde fram och tillbaka tills vi tog kontrollen i andra halvlek och kunde rinna ifrån med ett par bollar. Kalix spelade ganska frejdigt och hade bra fart på skridskorna där uppe, vi får se hur de gör imorgon om de är avvaktande eller går framåt. För oss passar vilket som.

Skadeläget
Jesper Hermansson är tillbaka i laget efter sin utlåning till Örebro SK. Patrik Sjöström och Simon Folkesson är tillbaka efter sina skador. – Det känns skönt att ha alla tillbaka, nu går vi in i sista delen på säsongen och då vill vi ha alla friska och hela från skador. Dessutom har alla spelat mycket på sistone, det känns bara bra att alla är med.

VSK Bandy ställer upp med följande lag mot Kalix:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #37 Aksel Ekblom
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #5 Magnus Joneby
#9 Jonas Nilsson, #91 Johan Esplund, #8 Tobias Holmberg

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #7 Jacob Bucht, #81 Max Mårtensson (J), #23 Jesper Norrman

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555