Inför Kungälv borta med Lillis

Idag beger sig VSK ner till Kungälv för att spela på Skarpe Nord. Man möter ett Kungälv som har inlett tungt på säsongen och ligger på en 12:e plats, samma poäng som Ljusdal och Sirius som ligger nedanför Kungälv.

VSK kommer från en storseger hemma mot Vetlanda med 10-3 och känner sig stärkta.

lillis_thumb

Lillis om matchen mot IFK Kungälv:
– Det kommer förmodligen bli en annorlunda match med fem plusgrader, regn och lite blåst, något som inte vi varit i närheten av den här säsongen. Det blir ju att spela på ett lite annorlunda sätt mot när det är bra förhållanden. Självklart vill vi kunna spela vårt spel, men är förberedda på att ställa om och anpassa oss efter vädret. Vi har inte ställts på prov än att spela på dålig is, så det blir intressant hur det blir.

Laget tränas av tidigare Villa tränare Ari Holopainen, har han ändrat Kungälvs sätt att spela bandy?
– De spelar ett lite rakare spel nu, går rätt fort till anfall när de vinner boll. Annars vet jag inte om det skiljer så mycket mot tidigare, det är ett lag som gärna backar hem.

– Kungälv har skrapat ihop några poäng och vara nära sist borta mot Broberg, det vi får se upp med är deras kontringar. De vill gärna gå hem med hela laget, spela tätt och sedan kontra, med lite lyft och långa utkast från målvakt.

Det är sju dagar senast det var match, ännu ett lite längre uppehåll, hur är tiderna mellan matcherna?
– Vi har haft bra träningar inför den här matchen och kunnat förbereda oss ordentligt, det är ju positivt att man kan göra det. Men det blir ju väldigt hackigt, när det går bra vill man ju fortsätta med matcher hela tiden, men av den varan kommer vi få från Annandagen och framåt, då det är matcher nästan varannan dag. Det blir rätt många poäng på spel under två veckors tid där.

Pekka Rintala klev av i måndags efter att axeln hoppat ur led, hur är det med honom?
– Det är rätt bra med honom, han kunde gå på 95% i tisdags. Så i tisdags var första gången sedan Svenska Cupen där hela laget har varit på is fullt ut. Väldigt skönt att vi har tillgång till alla spelare nu.

Pekka Rintala, Aksel Ekblom, Fredrik Rydberg och Martin Flodström står över matchen mot Kungälv.

 

 

Matchen kan ni följa på Elitrapport.se eller VSK Bandys facebook och twitter.

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555