Inför: Kvartsfinal 2 mot Bollnäs

Västerås SK leder över Bollnäs GIF med 1-0 i matcher i kvartsfinalserien inför morgondagens andra kvartsfinal som spelas i Bollnäs. Laget har fått vila under söndagen och var idag på isen igen för att ladda om inför bortamatchen.

Förra matchen
Det blev en jämn och tät match som gick till förlängning efter 2-2 vid fulltid. I förlängningen var det VSK som förde spelet och till slut hittade Johan Esplund fram till Jonas Nilsson som kunde lägga in bollen mellan benen på målvakten. – Skönt att leda matchserien med 1-0, säger Michael Carlsson efter måndagsträningen.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Det var en vecka sedan ni senast var på Sävstaås, då blev det vinst med 7-2 i sista seriematchen. Vad har du för förväntningar till morgondagens bortamatch?
– Att Bollnäs spelar som de gjorde här hemma i lördags, att det blir en tuff match och att vi ska göra allt för att vinna där uppe.

Det är få spellediga dagar emellan nu, vad är det man hinner slipa på?
– Det är lite detaljer man tittar på sådär, på det stora hela är vi klara med det vi ska göra. Det är mer ut och agera och göra det så bra som möjligt.

Ni spelar på bortaplan imorgon, gör det någon skillnad i hur ni vill spela?
– Nej det gör det inte. Vi försöker alltid spela vårt spel, oavsett om det är hemma eller borta. Sen möter man en motståndare som vill göra sina saker.

Ted Bergström blev bentacklad i den senaste matchen och fick hjälpas av planen, han hoppade in och kände sig för i några minuter. Det står dock klart att han missar tisdagens kvartsfinal mot Bollnäs. I övrigt är truppen frisk och kry.
Med i truppen imorgon finns junioren Max Mårtensson som är tillbaka från skada. Han har goda minnen från hemmamatchen mot Bollnäs i serien där han i sin hemmadebut gjorde fyra (!) mål, vill ni se den härliga intervjun med Max Mårtensson efter matchen igen, klicka här.

VSK Bandys lag i den andra kvartsfinalen mot Bollnäs GIF:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #5 Magnus Joneby
#8 Tobias Holmberg, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson(mv), #90 Janne Rintala, #7 Jacob Bucht, #23 Jesper Norrman (J), #81 Max Mårtensson

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555