Inför kvartsfinal 4

Imorgon (söndag) väntar den fjärde kvartsfinalen mellan Västerås SK och IFK Vänersborg. Vänersborg leder matchserien med 2-1 i matcher och för VSK krävs en vinst för att få till en femte avgörande match hemma på tisdag.

 
VSK lyckades vända och vinna kvartsfinal Nr.3 (0-3 till seger 9-5) på hemmaplan och förlängde därmed kvartsfinalserien med minst en match, vinner man borta mot Vänersborg på söndagen så väntar en helt avgörande match på hemmaplan nu på tisdag.
I fredags fick man in några “enkla” målen som hörnor och straffar, vilket ger energiboost till hela laget. Att man lyckades samla kraft och vilja efter den tuffa starten man fick (0-3 efter 14 minuter) är ett tecken på att det här laget har mer att ge. En niominutersperiod i början av andra halvlek fullbordade vändningen och man spelade en offensiv bandy. Johan Esplund går av isen med 2+4 i statistiken och Patrik Sjöström gör ett hattrick (Två hörnmål och ett straffmål). Ted Bergström fick göra det viktiga 5-4 målet, viktigt för både honom och för laget. Andreas Bergwall fick göra några riktigt svettiga räddningar och stängde igen i andra halvlek.

 

 

Söndagens match är minst lika viktig som den i fredags, det är vinna eller försvinna för VSKs del. Har man samma inställning som senast så kan det mycket väl bli en femte och avgörande match på hemmaplan.

 

För er som inte kan vara på plats i Arena Vänersborg så sänds matchen på TV4 Sport med sändningsstart 18:30, matchen kan även ses på TV4 Play

 

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555