Inför: Ljusdals BK på hemmaplan

Onsdagens vinst borta mot IFK Vänersborg var redan glömd när spelarna kom ner till tisdagens träning, ny match väntar imorgon då klassiska Ljusdals BK står för motståndet hemma i ABB Arena Syd.

Motståndarna
Botten mot toppen väntar i ABB Arena Syd när Ljusdals BK, som är nästjumbo, kommer på besök. Det klassiska hälsingelaget styr nu kosan och samlar kraft mot ett väntande kvalspel. Hittills har man inte vunnit på bortaplan utan lagets två segrar har kommit hemma på Idrottsparken, mot Tillberga och mot IFK Kungälv. Än så länge har man inte plockat några poäng under 2015. Senast lagen möttes, i Elitseriens premiäromgång, segrade VSK i ett regnigt Ljusdal med 5-2. Morgondagens match spelas under perfekta förhållanden men det hade enligt Michael Carlsson spelat mindre roll.
– Egentligen spelar det ingen roll vad vi spelar i för väderförhållande utan vi går in och spelar vårt spel, imorgon vet vi att det kommer vara perfekta förhållanden och vi kommer gå ut och driva på matchen från start.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Ljusdal ligger som sagt näst sist i tabellen, är det här en match ni ska vinna?
– Tittar man på tabellplaceringen så är det ju så. Men som i alla matcher så är det 50/50 när matchen startar, sen gäller det att jobba till sig fördelarna och matchbilden dit man vill ha den. Vi går in med fullt fokus för att göra en bra match.

Serien startade upp igen igår, kändes det bra att vara igång?
– Det är hhärligt att vara inne i matchtempo igen, det är skönt när matcherna kommer tätt. En bra vinst igår och nu siktar vi in oss på Ljusdal och två nya poäng som vi ska göra allt för att ta.

Det blir matchtätt framöver, är det något du tänker på när du tar ut laget?
– Ja men det gör jag. Jag försöker att hela truppen ska vara igång, sen tittar jag på vilka som är heta på träningarna, det är det som avgör det sista innan en laguttagning. Som jag sagt tidigare, vi har 20 bra spelare och det är skönt att ha alla friska och krya.

VSK Bandy ställer upp med följande lag mot Ljusdals BK:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#11 Jesper Hermansson, #15 Oscar Gröhn
#90 Janne Rintala, #5 Magnus Joneby
#9 Jonas Nilsson, #91 Johan Esplund, #8 Tobias Holmberg

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #7 Jacob Bucht, #81 Max Mårtensson (J), #23 Jesper Norrman (J)

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555