Inför: Sandvikens AIK – VSK Bandy

 

Det brukar bli fartfyllda matcher med mycket mål när VSK spelar mot Sandvikens AIK. De två antagonisterna möts på tisdagskvällen i säsongens första drabbning, i Sandviken. VSK kommer till matchen med åtta raka segrar innan landslagsuppehållet som var i helgen. – Vi har bra självförtroende och är sugna på att spela. Vi har nån nivå till i vårt spel som vi kan lyfta och vi ska göra allt för att vinna, säger Michael Carlsson.

 

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

 

De två senaste säsongens finallag börjar ge ett sken av 90-talets stora kamp lagen emellan. Inför säsongen lutade favoritskapet åt Sandvikens AIK fram tills att VSK vann Svenska Cupen, då vände vindarna och på upptaktsträffen utsågs VSK som starkast guldkandidat. – Vi är tippade att vara där uppe båda lagen, tror att båda kommer satsa hårt på den här matchen imorgon. Vi har varit i bra form nu ett tag och det känns rätt att mäta krafterna mot Sandviken nu.

Det är de två lag som gjort flest mål i årets Elitserie som ställs mot varandra på tisdagskvällen. Det är ett Sandviken som innehar position ett och två i skytteligan genom Christoffer Edlund och Erik Pettersson. – De har bra spelare och vi vet att vi måste hålla koll på dem under 90 minuter, i övrigt agerar vi inte annorlunda. Vi vill spela vårt spel både offensivt och defensivt som vi alltid gör, sen har vi en bra försvarslinje som löser många situationer åt oss med hjälp av övriga laget.


Motståndarna
Sandviken inledde säsongen med fyra raka segrar innan stjärnsmällen borta mot Tillberga (7-6 till Tillberga), och efter det har man tappat flera poäng. Laget ligger tvåa i Elitserien bakom VSK. Framåt har man tre skyttekungar i Erik Pettersson, Christoffer Edlund och Patrik Nilsson, som är otroligt stora hot i både spel och fasta situationer. – Båda lagen gillar att anfalla mycket så jag ser nog att båda lagen kommer vara kreativa och komma till många bra offensiva lägen, samtidigt som man vill ha en bra defensiv. Vi har några att hålla koll på, men det är samma läge för Sandviken.

Statistiken
De senaste årens giganter inom svensk bandy ska mötas för första gången i Elitserien den här säsongen. Man möttes i semifinal i World Cup där Sandviken vann med 2-1 och gick till final, som man sedermera förlorade.


Matchfakta
När
: Tisdag 8 december 19.00
Var: Göransson Arena
Domare: Mikael Hillerius, Kenneth Kristiansson, Jörgen Jansson, Hans Hellgren
Hur: Matchen sänds live på Bandyplay.se, klicka här >>>
Skador/sjukdom i truppen: –

Truppen:
#13 Andreas Bergwall (K)
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv),, #7 Jacob Bucht,  #10 Ted Bergström, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J),

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555