Inför semifinal Nr.1: Vi möter en formtoppad motståndare.

Det är snart fem dagar sedan VSK åkte upp till Bollnäs och tog sig vidare till semifinal, där möter man ett Villa Lidköping som vässat formen inför slutspelet och slog ut Edsbyn i tre raka matcher. – Imponerande av Villa Lidköping att slå ut Edsbyn i tre raka matcher, säger Michael Carlsson inför semifinalserien.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Villa Lidköping slutade på en sjätteplats i Elitserien efter att ha plockat två placeringar i den sista omgången. I slutspelet valde tredjeplacerade Edsbyn mellan Villa Lidköping eller IFK Vänersborg och valde alltså det förstnämnda. De fyra dagar till slutspelsstart från Elitserieslut så växlade Villa Lidköping upp rejält och tog tre imponerande vinster mot Edsbyn, två på bortais. Nu väntar alltså Mesta Mästarna Västerås SK och semifinalserien börjar i Västerås imorgon, fredag, 19.00
– Vi kommer möta en formtoppad och bra motståndare. Det ska bli riktigt kul att möta Villa Lidköping i semifinal med mycket folk både i Västerås och Lidköping, det är något vi ser fram emot, säger Michael Carlsson.

För VSKs del blev det alltså fyra matcher mot Bollnäs och till varje match tog laget kliv både på isen och utanför. – Vi har tagit kliv hela tiden och nu under träningsveckan har vi snäppa upp oss ett hack till. Vi ser väldigt målmedvetna och inspirerande ut på träningarna och ser fram emot slutskedet på säsongen med semifinalerna närmast.

VSK har sedan lördagens bortavinst mot Bollnäs när man blev klara för semifinal alltså haft matchfritt fram tills fredagens semifinal. Under veckan har man tränat på och slipat på detaljer. – Det har sett bra ut på träningarna, skönt att få träna lite mellan kvartsfinal och semifinal för när man väl är inne i en slutspelsserie så blir det inte så mycket träna.

Tillbaka till Villa Lidköping som mot Edsbyn möjligen förvånade en hel del bandyfolk när man från att ha varit väldigt offensiva i flera säsonger nu istället tog det lugnt och spelade med ett stor tålamod samtidigt som man kontrade snabbt. Hur Villa Lidköping spelar i semifinal återstår att se. – De har tightat till det defensivt och vill hålla i bollen och bygga upp anfallen. Helt enkelt ha en bra defensiv för att försöka få omställningar på motståndarna. Det är ett bra lag med bra spelare.

Sett till hur de båda lagen spelat i kvartsfinalerna så vill VSK spela en offensiv bandy och Villa Lidköping vill hålla i bollen. Frågan är då hur matchbilden kommer att se ut imorgon?
– Det kommer vara två lag som kommer spela med mycket tålamod. Vi vill driva på matcherna och för Villa Lidköpings del så mot Edsbyn ville de dra ner på tempot lite, vi får se hur de agerar mot oss. De verkar ha hittat något som de tror på. Vi vill spela vårt spel som vi gjort hela säsongen, göra det vi gjort sedan vi gick ut på is i augusti. Vi har blivit bättre och bättre för varje vecka som gått och ci ska fortsätta med det, avslutar Michael Carlsson.

VSK Bandys lag i den första semifinalen mot Villa Lidköping:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (C), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson, #90 Janne Rintala, #10 Ted Bergström, #83 Emil Juhlén (J), #23 Jesper Norrman (J)

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555