Inför semifinal Nr.2: Det är inspirerande

Det är dags för omgång två i semifinalserien mellan Västerås SK och Villa Lidköping när resan fortsätter i Sparbanken Lidköping Arena på söndagseftermiddagen. VSK kommer med 5-1 seger i bagaget från fredagens första semifinal och leder serien med 1-0 i matcher.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Match igår kväll och träning under eftermiddagen på lördagen. – Det var en bra träning, fokuserat och laddat samt mycket glädje. Vi ser taggade ut, säger Michael Carlsson.

I den första semifinalen var tempot väldigt högt från avslag fram till slutet av matchen, något som båda lagen gynnas av. – Det tror jag. Båda lagen är bra när det blir tempo och när det flyter på åt båda håll. Vi vill spela i så högt tempo som vårt spel tillåter, att vi driver på matcherna och att vi är tempostarka.

Högt tempo och mängder med målchanser åt båda håll har många räknat med på förhand när de två offensiva lagen ställs mot varandra, i den första semifinalen var det alltså en väntad matchbild.
– Det var som vi hade väntat oss, vi är beredda på allt i alla matcher med vad motståndarna kan hitta på, så för oss spelar det inte så stor roll. Vi vet hur vi löser situationer på planen oavsett hur motståndarna ställer upp eller spelar.

I Lidköping väntas storpublik och man ur huse, det är något som Michael Carlsson ser fram emot.
– Det är inspirerande, vi gillar att spela när det är mycket folk. Vi ska åka ner och göra vår grej under hela matchen och vara starka i det.

VSK Bandys lag till den andra semifinalen mot Villa Lidköping:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (C), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson, #90 Janne Rintala, #10 Ted Bergström, #83 Emil Juhlén (J), #23 Jesper Norrman (J)

Matchen visas på SVT och Allstar kommer att sända matchen. Det blir en Grönvit söndag med VSK Fotboll mot Helsingborgs IF 14.00 på Swedbank Park och sedan VSK Bandy mot Villa Lidköping 16.15 på Allstar.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555