Inför semifinal Nr.3: Skönt att formen är där

Efter två tuffa matcher där Västerås SK till slut gått segrande ur duellerna (5-1 och 7-2) väntar nu den tredje semifinalen på hemmaplan. Vid vinst är VSK klara SM-final, men det är fortfarande en lång väg kvar. – Det känns bra att vi spelat oss till den här möjligheten. Det är först till tre segrar, nu är vi en match ifrån och vi ska göra en riktigt bra match imorgon, säger Michael Carlsson.

De två tidigare matcherna har sett ut på ungefär samma sätt, och till morgondagen tror inte Michael Carlsson att Villa Lidköping ändrar så mycket. – Det har varit en bra semifinal hittills, det kommer bli samma imorgon. Jag vet inte om Villa kommer att ändra något, det enda jag vet är att vi är beredda på allt, oavsett om de går upp eller sjunker hem. Det är hårt jobb hela matchen från vår sida som gäller.

Känns det som att matchbilden kommer vara densamma som de två tidigare semifinalerna?
– Jag tror att det kommer vara något liknande, svårt att sia om. Vi ska gå in och göra det vi är bra på, täta i defensiven och ha ett varierat anfallsspel. Vi kommer jobba så hårt tills fördelarna ramlar över på vår sida.

Som du säger så har det varit bra semifinaler hittills, tycker du att ni höjt er ett snäpp från kvartsfinalerna?
– Det tycker jag. Vi har blivit bättre och bättre för varje match i slutspelet, det är skönt att formen är där och att vi presterar så bra under matcherna.

Hur bra är VSK Bandy just nu?
– Vi känns starka och vi är målmedvetna. Det är både avslappnat och taggat samtidigt, de tär klart vi har en god känsla i truppen.

VSK Bandys lag till den tredje semifinalen mot Villa Lidköping:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (C), #27 Mikael Olsson
#10 Ted Bergström, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson, #90 Janne Rintala, #8 Tobias Holmberg, #83 Emil Juhlén (J), #23 Jesper Norrman (J)

 
Semifinal Nr.3
Västerås SK – Villa Lidköping
Onsdag 4/3 18.00

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy

VSK_Logga_555