Inför: SM-finalen 2015 med Michael Carlsson!

Knappt ett dygn till kvar till SM-finalen 2015 där Sandvikens AIK och Västerås SK möts i en rafflande duell över (minst) 90 minuter. På förhand är det här säsongens optimala final då Sandviken vann Elitserien och där VSK slutade två samt tog hem World Cup innan säsongen.
Michael Carlsson är med ett dygn kvar sansad på hotellrummet.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Knappt ett dygn kvar till SM-finalen 2015, du sitter på hotellet nu. Hur känns det att ladda upp här på hotellet på Södermalm?
– Det känns bra att vi har kommit till rätta på hotellet. Vi har tränat idag och har en gemensam middag och ett teoripass kvar ikväll, sen är det matchdagen som vi längtat efter. Det är skönt att det närmar sig. Man är avslappnad men laddat på något vis, vi buffrar på oss energi för att vi ska göra en riktigt bra match imorgon. Det stegrar ju närmare match man kommer, säger Michael Carlsson.

Träning idag på Tele2 Arena igen, hur tedde sig träningen?
– Vi har haft två bra träningar på Tele2 Arena och börjar känna oss hemma här, vi trivs riktigt bra.

Ni kommer att ha en gemensam frukost imorgon, sedan är det många timmar tills matchen börjar. Hur kommer ni disponera tiden?
– Efter frukosten så har vi en aktivitet på förmiddagen, sen blir det dags för lunch och sen åker bussen till arenan vid 14-tiden.

Vad säger du om motståndet i Sandvikens AIK?
– Det är ett bra lag med bra spelare. Det är så det ska vara i final, att de två bästa lagen över en säsong (ettan och tvåan i Elitserien) möts. Det ska bli en spännande final, vi känner oss starka och vi har ett bra lag. Vi ser mycket fram emot finalen.

Du har återkommit till att ni är starka, vad är det ni är starka i?
– Hela gruppen är stark, tron på det vi gör och det spel vi presenterar. Vi litar väldigt mycket på vårt spel och på varandra, vi är trygga i det. Vi har jobbat upp det här under hela säsongen, där vi vunnit matcher som gör att självförtroendet växer och ökar.

Vad har du att säga om laget ni tagit ut?
– Det är samma lag som vi hade i semifinalspelet. De har gjort det djäkligt bra och hittar verkligen ett sätt att vinna matcher på. Vi ser formstarka ut.

Det här är både din och Oskar Robertsons första säsong på ledarsidan, att vara i final redan första säsongen?
– Det har känts bra hela säsongen. Vi är ganska lugna som ledare, vi vet när det är dags att kliva in och ge spelarna hetta och energi samtidigt som vi vet när det är läge att ta det lugnt. Jag tycker spelarna och vi ledare matchar varandra riktigt bra.

En match kvar på säsongen, vad kommer vi att se imorgon?
– Vi kommer få se ett riktigt bra VSK, vi är riktigt sugna. Målsättningen har varit att ta oss hit och vinna det där guldet, det är det vi går för. Vi är sugna på att ta hem guldet till Västerås.

VSK Bandys SM-finallag mot Sandvikens AIK:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#10 Ted Bergström, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (MV), #90 Janne Rintala, #8 Tobias Holmberg, #83 Emil Juhlén (J), #23 Jesper Norrman (J)

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555