Inför: Vetlanda BK – Västerås SK

VSK Bandy toppar Elitserien när det nu är dags att möta Vetlanda BK i matcherna två. Den första spelas på onsdagskvällen på bortaplan och VSK siktar på sin tionde raka seger. – Vi har kommit upp på en hög nivå nu och har många delaktiga i vårt spel. Vi satsar på att förlänga vår vinstrad imorgon, säger Michael Carlsson inför matchen.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson


Det har gått en vecka och en julgala i ABB Arena Syd sedan den senaste matchen. Laget tränade i slutet av förra veckan på rink pga. julgalan men Carlsson ser inget problem i det. – Det är bara att gilla läget och köra på, det fungerar bra ändå.

Motståndarna
Förre förbundskaptenen Jonas Claesson är nygammal tränare i laget och man siktar uppåt i tabellen. Ett väldigt ungt lag där Joakim Andersson står för den stora målfabriktionen men även Pontus Vilen och Daniel Johansson är på frammarsch och har börjat säsongen bra. – Det är ett bra lag med många lovande talanger som bara har förlorat en hemmamatch (Mot Villa Lidköping 2-5). Claesson brukar vilja spela med sina mittfältare högt upp i banan, och hela laget jobbar hårt i defensiven. Vi får se hur det ser ut imorgon, vi är beredda på vad det än blir.

Statistiken
Förra säsongen slutade matchen i Vetlanda 6-6 efter en tung start för VSK där man låg under med både 3-0 och 5-2 innan Tobias Holmberg kunde kvittera till slutresultatet 6-6 i den 87:e minuten. Laget är väldigt starka på hemmaplan och har vunnit sex av sju hemmamatcher.

Skador
Oscar Gröhn är borta från spel. Vi kommer få en utförligare rapport på torsdag men just nu är rådet att vila så mycket det bara går. Vi kommer låta det få ta den tid det behövs. Även Mikael Olsson missar matchen pga. sjukdom.

Matchfakta
När: Onsdag 16 december 19.00
Var: SAPA Arena
Domare: Daniel Labe, Mattias Öhrn, Per Jakobsson, Oskar Svensson
Hur: Är Du inte på plats så sänds matchen på Bandypuls.se, klicka här >>>
Skador/sjukdom i truppen: Oscar Gröhn (skadad), Mikael Olsson (sjuk)

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #7 Jacob Bucht
#5 Magnus Joneby (K), #8 Tobias Holmberg
#10 Ted Bergström, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #23 Jesper Norrman, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555