Inför: Vetlanda hemma med Carlsson

Årets första match tillika den första hemmamatchen för 2015 när VSK ställs mot Vetlanda i ABB Arena Syd.

Motståndarna
Vetlanda ligger för närvarande på en 9:e plats och 14 poäng och är inne i en negativ trend där man förlorat de tre senaste matcherna. Man jagar den sista slutspelsplatsen som just nu innehas av Villa Lidköping på 17 poäng. Ovanför Vetlanda är tabellen fortfarande jämn där det skiljer en poäng mellan VSK Bandy på andraplats ner till Broberg/Söderhamn på en sjätteplats. Morgondagens möte är den andra i årets Elitserie och den första matchen slutade oavgjort (6-6) i en match där Vetlanda kopplade greppet och ledde med 3-0 efter en kvart. Tobias Holmberg sköt i kvitteringen 6-6 i den 87:e minuten, Michael Carlsson minns tillbaka:
Vetlanda rivstartade och vi var inte riktigt med från början. Vi åt oss in i matchen och hade chanser att vinna matchen trots den starten vi hade på matchen.
Att det skulle bli en liknande matchbild i morgondagens möte tror inte Carlsson alls på. – Det är vår hemmaplan och vi vill ta tag i taktpinnen. Jag tror att det kommer se helt annorlunda ut imorgon.

Vetlanda är ett skridskoskickligt lag som gärna drar upp tempot i sina matcher. När lagen möttes sist blev VSK även straffade på deras skytte. – De har några riktigt bra spelare i Johan Löfstedt som drar igång mycket av deras spel, en väldigt bra målvakt i Jonas Persson och sen Joakim Andersson längst fram som är en tung spelare att möta.


MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Avslutat starkt
Efter den tunga förlusten borta mot IFK Kungälv 17/12 (3-6) avslutade VSK 2014 med tre starka vinster i och med segrarna över Bollnäs, Sandviken och Villa Lidköping. – Vi har varit inne i en bra trend där vi vunnit matcher på lite olika sätt. Vi känner oss starka och det känns bra att gå in i 2015 med den känslan, säger Michael Carlsson och fortsätter.
– Vi har en stabil grund som vi står på samtidigt som vi jobbar varje dag och varje vecka med att utvecklas och bli ännu bättre och säkrare i det vi gör. Vi tar kliv vecka för vecka och har ett spel som vi tror och litar på.

Skadeläget
Efter en turbulent höst med många skador och sjukdomar är man nästan helt fulltaliga in på det nya året. Patrik Sjöström drog upp sin skada tidigare under veckan och vilar i morgondagens match.
– Patrik var med och tränade med oss på lördagen men kommer inte till spel mot Vetlanda. Det var en säkerhetsåtgärd att han klev av sist och vi vill inte förhasta något. Han följer den plan vi lagt upp och vi vill ha honom hel och frisk resten av säsongen.

Laguttagningen
Michael Carlsson har som sagt nästan hela truppen frisk och har kunnat ta ut laget efter det.– Alla spelare är bra, det spelar ingen roll vilka som spelar nästan. Ibland är nån spelare inne i en form och då blir det den som spelar. Vi växel drar att driva laget i matcherna och det är en skön känsla att alla kan göra det. Det lag vi har tagit ut till imorgon tycker vi är det bästa laget vi kan ställa på banan mot Vetlanda.

Västerås SK ställer upp med följande lag mot Vetlanda BK:
#13 Andreas Bergwall
#2 Stefan Edberg, #4 Anders Bruun, #37 Aksel Ekblom
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson, #110 Magnus Joneby
#9 Jonas Nilsson, #91 Johan Esplund, #8 Tobias Holmberg

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #7 Jacob Bucht, #81 Max Mårtensson (J)

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555