Inför Vetlanda hemma

Efter tio dagars speluppehåll är det nu återigen dags för match! Vetlanda BK kommer på besök till Västerås och ABB Arena Syd nu på fredag.
Arenan öppnar redan 17.30 och mellan 18.00-18.30 bjuder ICA Grytan på lussebullar och glögg vid den stora kiosken på kortsidan. Innan matchen kommer ni även få se ett luciatåg.

Det var i tisdags förra veckan som VSK spelade sin senaste match, ett landslagsuppehåll har gjort att det blivit ett tiodagars speluppehåll. Nu drar serien igång igen och det är dags för hemmamatch. Domare till fredagens match är två domare från Ryssland, huvuddomare är Alexander Korobkov med assisterande Sergey Gorbachev och svenske Fredrik Johansson.

lillis_thumb
Stefan Lillis Jonsson om Vetlanda BK:
– De har blivit offensivare i och med att de har offensivare spelare i framförallt Johan Löfstedt som har varit i bra form på sistone, han ligger bakom mycket i deras spel. Spelar mycket i djupled och man är vassa där framme i Lysell och Jocke Andersson. De vill vinna av egen kraft, om man kan säga så.
– Det kommer att bli en rätt öppen match och mycket fram och tillbaka.

Hur har Vetlandas spel förändrats nu när de har fått in spelare som Löfstedt?
– De har blivit mycket mer kreativare, förut byggde de mer på sin defensiv. Det händer mer framåt nu. Jag räknar med att vi behöver vara duktiga rent försvarsmässigt imorgon.

De matcher vi har vunnit har varit mot lag som har backat hemåt mestadels, hur ska ni spela imorgon mot ett lag som står upp bättre?
– Vi vill ändå spela som vi brukar spela med att vilja ha mycket boll, se till att få fart på bollen och mycket passningar. Det känns som att vi har spelat bättre på bortaplan än på hemmaplan faktiskt, det kan vara med att vi vill så mycket här hemma att det går lite för fort. Det är något som vi behöver ha med oss in i matchen, men ju mer vi har bollen ju bättre är det ju såklart.

Skador är något som förföljt VSK den här säsongen, hur ser det ut på skadelistan i nuläget?
– Ikväll (torsdag) är första träningen sedan Svenska Cupen som vi kan träna med allihopa på isen. Så det känns ju riktigt bra och kul att alla kan vara med.
Alla drabbas ju av skador men det känns som vi har drabbats av väldigt många och under väldigt lång tid.

Det här speluppehållet, hur har ni utnyttjat det på bästa sätt?
– Det kan vara så att man har gått ner sig lite mentalt, vilket kan föra något bra med sig. Vi vet ju inte riktigt vart vi står i och med att det är 10 dagar sedan vi spelade match.

– Förra veckan tränade vi en gång ute på Hakonplanen och en gång på rink, då hallen var upptagen pga. Julgalan. Sen från i måndags har vi fått gå in igen och vi åkte väldigt mycket skridskor måndag och tisdag, mot att vi ikväll kommer ta det lite lugnare idag och vara bra imorgon.

Matchen kommer att dömas av två ryska domare samt en svensk, hur ser du på det?
– Skönt tycker jag. Det går inte att diskutera någonting och man försöker att inte lägga ner så mycket tid på domarna i vanliga fall heller. Det är väl kul tycker jag ändå, förrförra säsongen hade vi ryska domare mot Motala borta och då funkade det bra. De brukar hålla en bra standard. I övrigt lägger jag väl ingen värdering i det.

Så du har inte lärt dig några ryska fraser?
– Haha jo jag har tagit lektioner hos Bergwall. Skämt å sido, det får bli Bergwall och Esplunds avdelning att surra med domarna.

Vilka står över matchen mot Vetlanda?
Trots att alla kan vara med och träna ikväll så kan inte Pekka Rintala och Aksel Ekblom vara med på matchen imorgon pga. deras tidigare skador. Oskar Robertson spelar inte heller då han är avstängd. Vem som får den sista platsen i laget har jag inte helt klart för mig än.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se