Inför: VSK Bandy – Broberg/Söderhamn

Efter förlusten borta mot Bollnäs GIF med 6-2 i lördags är VSK revanschsugna inför hemmamötet mot Broberg/Söderhamn. – Vi vill göra en bra match imorgon och komma in i vinnarspåret igen snabbt, säger Michael Carlsson inför matchen.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

 

I bortamatchen mot Bollnäs GIF var det -16 och snöfall, imorgon blir det helt andra förutsättningar då man spelar inne i ABB Arena Syd. Det passar VSKs snabba spel en aning bättre. – Vi vill spela med mycket passningar och med hög fart. Är det inomhus är det lättare att hantera det spelet, det går att spela det spelet utomhus också men då blir det lite enklare och under andra former. Inne eller ute ska vi klara vilket som.

Martin Söderberg har stått för 44% av Broberg/Söderhamns alla mål den här säsongen med sina 33 fullträffar. En man att hålla ögonen extra på under morgondagens match, dels för publiken men även spelarna på isen. – Det är klart att vi måste hålla koll på honom, en bra skytt som ofta kommer i bra lägen. Det blir en utmaning att hålla koll på honom och den ska vi anta.

Motståndarna
Broberg/Söderhamn ligger på 9:e plats i tabellen, tre poäng bakom Edsbyns IF som ligger på 8:e och sista slutspelsplatsen. Laget har inför säsongen en ny tränare, Fredrik Rexin, som gör sin första säsong som Elitserietränare. Mot slutspelslagen så har man endast vunnit en match, mot Edsbyns IF med 4-3 i slutet på december. Man har dock spelat sig till viktiga poäng genom oavgjorda matcher mot Villa Lidköping och IFK Vänersborg. – De försöker odla ett eget spel och gör det bra utifrån de förutsättningarna. Fredrik Rexin har kommit in bra i Elitserien och hans lag jagar en slutspelsplats, vilket gör att de hamnar i en jagande position så det blir en tuff match imorgon.

Statistiken
Förra säsongens möte i ABB Arena Syd vann Hälsingelaget med 6-3. I första mötet denna säsong i Söderhamn vann VSK med omvända siffror, 3-6, efter två mål från Mikael Olsson och Anders Bruun samt varsitt från Tobias Holmberg och Jonas Nilsson.
– Det kommer bli en tuff match mot Broberg, det brukar vara tighta och jämna matcher. Men det är vår hemmaplan och vi vill visa att det här är vår bana. De ska vara riktigt bra för att slå oss.

Skador
Oscar Gröhn ökar träningsdosen kontinuerligt men är ännu ej klar för spel.

Matchfakta
När
: Onsdag 13 januari 19.00
Var: ABB Arena Syd
Domare: Jacob Hallkvist, Fredrik Johansson, Christoffer Johansson, Marcus Järvenpää
Hur: Se matchen på plats!
Skador/sjukdom i truppen: Oscar Gröhn (Ögonskada)

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #7 Jacob Bucht
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #10 Ted Bergström, #23 Jesper Norrman, #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555