Inför: VSK Bandy – GripenTrollhättan

Efter överkörningen i onsdags hemma mot Broberg/Söderhamn väntar nu tabelljumbon GripenTrollhättan på hemmaplan. Toppen mot botten med andra ord. – Det är två poäng som står på spel, det är tight i toppen där vi vill ligga så vi måste göra en gedigen insats för att vinna, säger Michael Carlsson inför matchen.

Senast körde VSK alltså över Broberg/Söderhamn med hela 9-0 men inför söndagens möte mot GripenTrollhättan vet Carlsson om att spelarna själva inte bör underskatta motståndet. – Killarna är så pass professionella så att de vet att vi måste upp på en viss nivå för att spela det på det sätt vi vill spela. Även om vi möter Gripen som ligger sist så spelade de bra när vi mötte dem borta. De har bra med kvalitet i sitt lag.

I toppen är det fortsatt jämnt inför den 21:a omgången, där ett gäng matcher spelas på fredagskvällen. VSK ligger 1:a, två poäng före jagande Villa Lidköping. – Det är kul att det är tätt och jämnt i toppen, det byts positioner varje omgång. Det triggar alla lag där uppe att ständigt förbättra sig och det gäller oss också att vara närvarande hela tiden med att göra bra träningar och matcher.

Motståndarna
GripenTrollhättan ligger alltjämt sist i Elitserien med sina tre poäng. Poängen har kommit i segern hemma mot IFK Kungälv och en oavgjord match hemma mot Bollnäs GIF. Med andra ord noll poäng på bortaplan, och det gör det inte lättare att det är Mesta Mästarna man ställs mot. Framåt har laget två spelar som stått för större delen av GripenTrollhättans mål, Johan Grahn och Tony Eklind med 16 mål vardera, 62% av laget alla mål.
Vi vet att vi är bra och har en hög nivå och vi kommer fortsätta bli bättre framåt februari-mars. Vi tränar varje dag för att bli bättre. Mot ett slutspel kliver man naturligt upp ett steg så vi förbereder oss så bra som möjligt mot det som komma skall. Det blir nog en energiboost för Gripen att åka och möta Västerås SK på bortaplan, för oss så gäller hårt jobb och göra varandra bra.

Statistiken
När lagen möttes i Trollhättan blev det en klar seger för de Grönvita med 10-2 efter hattrick från både Jonas Nilsson och Ted Bergström.

Skador
Oscar Gröhn var upp hos ögonläkaren på fredagseftermiddagen och inga bakslag på ögonskadan, utan han kan fortsatt trappa upp träningen. Aksel Ekblom är ljumskskadad och missar matchen mot GripenTrollhättan.

Matchfakta
När
: Söndag 17 januari 15.00
Var: ABB Arena Syd
Domare: Andrey Tokmakov, Sergey Gorbachev, Christoffer Johansson, Victor Grahn
Hur: Se matchen på plats eller följ live på VSK Bandys facebook-sida här >>>
Skador/sjukdom i truppen: Oscar Gröhn (Ögonskada), Aksel Ekblom (Ljumskskadad)

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #7 Jacob Bucht
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #10 Ted Bergström, #23 Jesper Norrman, #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Stefan Lindgren

VSK_Logga_555