Inför VSK Bandy – IK Sirius med Michael Carlsson

Imorgon väntar IK Sirius på hemmaplan för VSK Bandy. Genom åren har VSK-Sirius blivit jämna matcher oavsett placeringar på lagen i tabellen. Förra året bröt VSK sig ur den ”sviten” och vann hemmamötet lagen emellan med 8-5 efter bland annat fyra assist från Johan Esplund. VSK ligger för närvarande på 2:a plats i Elitserien, en poäng bakom Sandvikens AIK.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Motståndarna
Sirius ligger just nu på en 11:e plats i Elitserien efter en seger, två oavgjorda matcher och två förluster. Till säsongen har man bland annat värvat in Mattias Hammarström från Edsbyns IF samt Adam Rudell och Tobias Andersson från Gais.– Sirius har många nya spelare för den här säsongen, och man har värvat ganska bra. Det är mycket nytt som de försöker få ihop. De har några spetsspelare som kan skapa chanser, säger Michael Carlsson.

Thony Lindquist
Den största värvningen har laget gjort på tränarsidan, där Thony Lindquist klivit in efter flera lyckade år i Dynamo Moskva. – Det är en rutinerad tränare, han är nog rätt man på rätt plats för uppdraget i Sirius. Han vill såklart sätta sin prägel på laget, vilket kan ta lite tid, och han har haft de bästa lagen i världen så han har med sig mycket in i truppen.

Serielunken
VSK har spelat sex matcher hittills och man börjar komma in i serielunken på riktigt, frågan är då hur man bibehåller fokus hela tiden på de tuffa matcher som väntar. – Sett till hela gruppen så tar vi det match för match, man behöver fokusera på nästkommande träning och match. Vi försöker vara så mycket här och nu varje dag. Från tränarsidan så tittar man lite längre för att planera träningar och matcher, vi brukar gå igenom veckan som kommer på måndagen för att lägga upp det så bra som möjligt.

Skadeläget
Magnus Joneby väntar fortfarande på att bli spelklar. Joneby är tillbaka i träning men kommer avvakta veckan ut innan han kan förbereda sig för match igen.

Truppen
I övrigt i truppen ser allt bra ut. Det sker några förändringar i laget till morgondagens match, där bland annat Jesper Hermansson kommer att få starta matchen. Michael Carlsson kommenterar uttagningen: – Hermansson har varit riktigt bra på träning en längre tid och ser spelsugen ut. Jag vill se honom i matchsituation och vill få igång honom att spela matcher.

 
Laget
#13 Andreas Bergwall
#37 Aksel Ekblom, #4 Anders Bruun, #14 Patrik Sjöström
#11 Jesper Hermansson, #15 Oscar Gröhn
#7 Jacob Bucht, #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #10 Ted Bergström, #90 Janne Rintala #23 Jesper Norrman

 

 
Varmt välkomna till ABB Arena Syd imorgon, onsdag. Matchen börjar 19.00! Klicka här för att köpa biljett.
Biljettkiosken har lunchöppet imorgon, onsdag, mellan 11.00 och 13.00 för er som vill slippa köer innan matchen. Sedan öppnar vi igen 18.00!

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Martin Henriksson

VSK_Logga_555