Inför VSK-Kungälv

Det täta matchandet fortsätter. Vinsten borta mot Bollnäs igår har precis hunnit lägga sig och fokus ligger på kommande match hemma mot Kungälv på måndagskvällen.

Ett Kungälv som man mötte för bara drygt en vecka sedan, och då blev det en jämn och tuff match där Ted Bergström blev matchvinnare med sitt 4-3 mål i den 87:e minuten. Spelförhållandena då var relativt usla till skillnad mot morgondagens match. Regn och blåst byts mot tak och vindstilla, mörk is och dålig belysning byts mot ABB Arena Syds vitskinande is och starka belysning.

Man skall dock inte underskatta Kungälv, det är ett lag som så sent som igår (lördag) vann mot Edsbyn med 5-2 på Skarpe Nord. Kungälv har börjat klättra i tabellen och vi finner dem på 10:e plats, bara tre poäng bakom slutspelsplats. Man kommer från två raka segrar (Edsbyn i lördags och Gais på Annandagen) och har tagit poäng av såväl Villa Lidköping som Vänersborg.

Senast Kungälv besökte Västerås vann VSK med 5-3.

Matchbilden imorgon kan mycket väl visa stort VSK bollinnehav och ett Kungälv som backar hem, men det är 90 minuter som skall spelas och två viktiga poäng står på spel.

 
Något att notera är att i Kungälvs lag finner vi Peter “Prinsen” Karlsson, som spelade halva den förra säsongen i Grönvitt.

 

Dan Kiwii Persson, VSKbandy.se

VSK_Logga_555