Ingen sjätte raka vinst för VSK

Det blev ingen sjätte raka vinst för Västerås SK när Broberg/Söderhamn kom på besök, det stod oavgjort långt i den andra halvleken men tre mål de sista 10 minuterna från Broberg/Söderhamn gav gästerna segern.

Det var även Broberg/Söderhamn som öppnade bäst, Jonas Engström sträckte fram sin klubba och petade in bollen bakom Bergwall i den 9:e minuten. Två minuter senare kvitterade Jonas Nilsson när han stötte in en boll från Magnus Joneby. Stefan Larsson blev frispelad i den 14:e minuten och satte bollen säkert i mål, efter målet protesterade flera VSK:are som ville att domaren skulle blåsa för offside. Broberg/Söderhamn utökade sin ledning till 1-3 när Jonas Nygren sköt upp bollen i första krysset. VSK begärde timeout i den 27:e minuten. Sex minuter senare klev Mikael Olsson runt på högerkanten och spelade en hård boll in till Jonas Nilsson som reducerade till 2-3. Kvitteringen kom i den första tilläggsminuten när Oscar Gröhn sätter 3-3 på tennis, assisterad av Johan Esplund.
Halvtidsresultat: 3-3

I den andra halvleken sjönk tempot rejält men det var VSK som förde spelet och hade bollen mest. Men målen uteblev och när Broberg/Söderhamn fick ett frislag nära straffområdet i den 82:a minuten flippades bollen in till Martin Söderberg som tog emot och sköt upp bollen i nättaket. 3-5 kom knappa minuten senare, Martin Söderberg sköt in bollen med ryggen mot målet. I den 87:e minuten fick Broberg/Söderhamn straff, en straff som Martin Söderberg tog hand om och satte sitt tredje mål på fem minuter.
Slutresultat: 3-6

Mål för Västerås SK
Jonas Nilsson 2 mål
Oscar Gröhn 1 mål

Assist för Västerås SK
Johan Esplund 1 assist
Magnus Joneby 1 assist
Mikael Olsson 1 assist

Mål för Broberg/Söderhamn
Martin Söderberg 3 mål
Jonas Nygren 1 mål
Stefan Larsson 1 mål
Jonas Engström 1 mål

Assist för Broberg/Söderhamn
Adam Wijk 2 assist
Jonas Nygren 1 assist

Hörnor
Västerås SK 12
Broberg/Söderhamn 4

Utvisningar:
Västerås SK: 0x10
Broberg/Söderhamn: 0x10

Publik
1421

Matchens lirare
Aksel Ekblom

50/50 lotteri
Lottnummer: 8374
Vinst: 7480:-

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555