“Inget är klart än” | Kvartsfinal 3 väntar mellan Västerås SK och Sandvikens AIK 

Sportklubben leder med 2-0 i matcher och under tisdagskvällen kan kvartsfinalserien avgöras. Vi tog ett snack med Viktor Spångberg inför mötet.

Kvartsfinalserien mellan Västerås och Sandviken är i allra högsta grad i full gång. Efter söndagens vinst på bortaplan, har nu VSK chansen att spela till sig en plats i semifinalen. Det var en jämn och tuff match där Sandviken hade mycket boll under stora delar av matchen. De tog dessutom ledningen med 1-0 i matchen men fem minuter innan den första halvleken var slut kvitterade Martin Landström. Under den andra halvleken stod det och vägde men när domaren blåste av matchen stod det 3-2 till VSK. Detta gör att Västerås SK har skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen.

– Vi visste att det skulle bli en tuff och svår match, SAIK hade mycket boll och det vägde fram och tillbaka i matchen. Men det vi gjorde bra var tålamodet i försvarsspelet och en grymt bra arbetsinsats. Vi tar med oss en god känsla och det är skönt att vi får med oss energi som vi kan bygga vidare på, säger Viktor Spångberg.

Det är tätt mellan matcherna nu när slutspelet har börjat och matcherna spelas inom 48 timmars mellanrum. I fredags spelades den första matchen i kvartsfinalserien och under tisdagskvällen spelar lagen den tredje matchen som också är den andra matchen på hemmaplan för VSK. Det var en härlig stämning under den senaste hemmamatchen och nu laddar herrarna för att kliva ut och spela inför hemmapubliken.

–  Det känns både fysiskt och mentalt att det är tätt mellan matcherna men det är samtidigt roligt med slutspel så man får inte glömma bort att njuta. Vi har haft ett lugnare träningspass med lite teori och fokus på återhämtning idag (måndag). Varje individ anpassar träningen efter vad man känner känns bäst för stunden nu när det är så tätt mellan matcherna. Det gäller att fokusera på nästa match, vara smarta och ladda om både fysiskt och mentalt så man har energi till varje match. Vilket jag tycker vi lyckats bra med hittills. Det var ett riktigt bra tryck i fredags och publiken är oerhört viktig för oss, säger Spångberg.

Sportklubben behöver alltså ytterligare en vinst för att vara klara för semifinal. Semifinalerna startar på söndag så skulle VSK vinna redan under tisdagskvällen får laget några dagars vila innan det börjar. Men från Sandvikens perspektiv måste de å andra sidan vinna för att hålla serien vid liv så det är troligtvis ett desperat SAIK som kommer att möta VSK.

– De kommer troligtvis vara desperat och kommer köra hårt på oss så vi måste besvara det. Vi vet om läget och att vi har möjligheten att avgöra på hemmaplan imorgon men inget är klart än, vi vill fortsätta att göra bra matcher och utvecklas. Jag hoppas på mycket publik och att det blir ett bra drag igen för det är väldigt uppskattat och ger oss extra energi.

Vad blir viktigt i spelet för er för att ni ska avgöra detta?

–  Nyckeln för oss blir att vi svarar upp mot Sandviken och att vi kommer ut hårt från start. Sedan kommer försvarsspelet bli väldigt viktigt och vi behöver fortsätta ha tålamod i defensiven för vi räknar med att de kommer ha mycket boll. Vi är tunga över 90 minuter och ska fortsätta spela vårt spel så ska det förhoppningsvis gå vägen, avslutar Viktor Spångberg.

 

K V A R T S F I N A L 3:5
Västerås SK – Sandvikens AIK
Tisdag 1 mars, 19:00
ABB Arena Syd

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors