Intervjuer med Carlsson och Ekblom efter vinsten mot IK Sirius

VSK vann bortamatchen mot IK Sirius med 8-3 och studsade tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot Broberg/Söderhamn senast.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson, är du nöjd med lagets insats idag?
– Ja det är jag. Vi visar bra karaktär idag och tog tag i spelet från första minuten, en stabil och bra match.

Hur tycker du att de båda halvlekarna skiljde sig åt?
– Det öppnade upp sig mer i andra halvlek, så som det brukar göra. Vi får nöta ner våra motståndare och då öppnas ytorna.

Vad säger du om IK Sirius andra halvlek?
– Jag tror att de blev stressade att vi kom i bra lägen och var kalla med bollen. De blev ganska hårt straffade när dem tappade bollen.

Jonas Nilsson gjorde fem mål idag, vad säger du om hans insats?
– Han är självklar i sina avslut och han är distinkt. Just nu är han riktigt het och den här formen har han jobbat sig till. Bollarna sitter där de ska vilket är skönt för han själv men också för laget.

Ni är tillbaka på vinnarspåret efter dippen mot Broberg/Söderhamn, känns det bra i truppen?
– Det känns bra. Ibland, även om man aldrig vill det, så kan det vara bra att åka på en smäll sådär. Det hade gått på räls ett tag och vi hade spelat på en ganska hög nivå en längre period, det känns som vi är ett bättre lag nu än innan vi mötte Broberg/Söderhamn. Vi vet att vi inte kan gå ner några procent överhuvudtaget utan vi måste ligga och gnugga på 100% för att vi ska vara som bäst.

AkselEkblom1

Aksel Ekblom, vad säger du om dagens match?
– Jag tycker vi gör en bra insats, vi håller oss till vår matchplan i 91 minuter, sen missar vi lite där i slutet när Sirius gör två mål. Men matchen var redan avgjord då, så på det stora hela var det bra. EN gedigen laginsats.

Vad pratade ni om i halvtid?
– Vi ledde med 3-0 och ville fortsätta vara konsekventa. Det kändes inte som att Sirius riktigt hade något att komma med.

Du gjorde ditt första mål för VSK och ditt första Elitseriemål idag, hur känns det?
– Det är läckert! Jag har tränat lite på hörnor de senaste veckorna så det var kul att få testa, ett riktigt brakskott i bortre.

Som sagt, ni studsar tillbaka och vinner mot Sirius.
– Det känns skönt, vi är värda det. Gör vi jobbet så ska vi vinna de här matcherna, kvaliteten har vi.

 

 

LÄS MER: Matchstatistik >>

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555