J20: Kvartsfinal mot Sandvikens AIK

VSK Bandys J20 har tagit sig till kvartsfinal, där man likt a-laget möter Sandvikens AIK. Samma lag man mötte i den sista omgången av Juniorelitserien och vann med 8-6. – Fantastiskt kul med slutspel, säger tränare Stefan “Lillis” Jonsson.

lillis_thumb

Stefan Lillis JonssonJ20 slutade på en sjundeplats i Juniorelitserien och möter alltså nu Sandvikens AIK i ett dubbelmöte och man börjar hemma nu på fredag, avslag 21.00 i ABB Arena Syd.

– Sandviken är ett bra lag som spelar bra bandy. Skulle kunna tänka mig att det är som a-laget, 50/50 i den här kvartsfinalserien. Det är lite avgörande hur det går för respektive a-lag med vilka spelare vi och Sandviken kommer ha med.

Skulle VSK Bandys eller Sandviken AIKs a-lag vinna två raka matcher så är ett av lagen utslagna innan J20 drar igång sin kvartsfinalserie, vilket betyder att man kan spela med dom spelare som annars är junioravbytare för a-laget.

– Det är rätt stor skillnad om man har fullt manskap eller om man saknar dom två-tre bästa spelarna. Jag tror att vi har haft tillgång till samtliga spelare en match den här säsongen. Å andra sidan gör det att flera J18-spelare har fått chansen att prova på Juniorelitserien.

I VSK är det några spelare som kan komma att missa matchen, men redan nu står det klart att J20 missar en av lagets skyttekungar, Joel Engström, som kommer spela kval med Tillberga.

Returmatchen spelas i Sandviken tisdagen 7/2.

Vi önskar J20 ett stort lycka till i kvartsfinalserien!

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555