J20 laddar för Svenska Cupen

I helgen spelar J20 Svenska Cupen i Uppsala där man möter Bollnäs GIF J20 och IK Sirius J20 i ett gruppspel.
J20 laget i år är en hopslagning mellan VSK Bandy och Tillberga Bandy där man tillsammans bildar ett J20 lag. Ny huvudtränaren för J20 är förre A-lagstränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

lillis_thumb
Stefan Lillis Jonsson

Du har tagit steget från A-lagsbandy till J20 och ungdomsbandy, vad är anledningen till det?
– Det kan man undra, haha. Nej men, lite olika anledningar. Nu känns det positivt och roligt att köra, inspirerande att få träna ungdomar.

Vilken är den största skillnaden från att träna ett A-lag kontra ett juniorlag?
– Den absolut största skillnaden är allt runtomkring, finns inte en tillstymmelse till att träna ett A-lag där folk tycker det ena och andra. Man är överallt och journalister ringer hela tiden. Det blir lugn och ro i ett juniorlag och man lever under en helt annan press.

J20 laget är en hopslagning av Tillberga och VSK, hur ser du på det?
– Nödvändigt är det. Båda lagen har haft en tuff tillvaro i två års tid på J20 sidan, med lite för lite folk i båda lagen. Alla har ställt sig positiva till det här och vi är över 20 personer i truppen. Det blir en helt annan konkurrens om platserna och bra träningar. Det är stor skillnad för J20 grabbarna mot tidigare säsonger.

Ni är en bit in på försäsongen, hur tycker du att det går?
– Det har varit bra. Vi är ungefär 50/50 från Tillberga och VSK så det är två olika spelstilar som ska ihop. De flesta andra juniorlag har spelat ihop i ett antal år vilket ger ett litet försprång. Men vi blir bara bättre och bättre för varje vecka som går och spelar bra matcher mot bra lag. Så det känns jäkligt bra på det sättet, vi får se hur det blir i helgens tävlingsmatcher.

I helgen blir det som sagt tävlingsmatcher i och med Svenska Cupen, vad har du för förväntningar?
– Vi har lite att fila på, vi förlorade mot Villa Lidköping och Vetlanda för någon vecka sedan, dock var matcherna jämnare än resultatet. Det känns som att vi tar oss någonstans varje vecka, grabbarna i laget har bra energi och man märker att de tycker att det är roligare med massa folk på varje träning. Det kommer att bli bra, sen vet man inte hur bra det blir.

Går det att vinna gruppen i helgen?
– Absolut, det gör det. Klart vi siktar på att vinna de här matcherna och ta oss vidare till ett slutspel. Bollnäs vet jag inte så mycket om, de har inte ens ett lag med i serien. Sirius har vi mött tidigare under försäsongen och förlorade efter en väldigt bra inledning. Vi och Sirius är jämbördiga.

 

Spelschema Svenska Cupen Grupp Relita
Lördag 4 oktober
Bollnäs GIF J20 – IK Sirius J20 09.00
Västerås SK J 20 – Bollnäs GIF J20 15.00
Söndag 5 oktober
IK Sirius J20 – Västerås SK J20 10.00

 

Gruppsegraren går till finalspel om Svenska Cupen J20 där de ställs mot segrarna från de tre andra grupperna. Övriga lag delas in i slutspel Söder och slutspel Norr. Andra omgången spelas 18-19 oktober och spelplatser då är: Sandviken, Vänersborg och Edsbyn.

 

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555