Jacob Bucht klar för VSK Bandy!

Jacob Bucht har varit klubblös sedan det blev klart att Gais Bandy drar sig ur Elitserien i bandy. Nu är VSK Bandy och Jacob överens om ett avtal som sträcker sig 2+1 år.

Fakta om Jacob
Ålder: 27
Mål senaste säsongen: 13
Assist senaste säsongen: 14
Moderklubb: Mosseruds GF
Tidigare klubbar: Boltic/Göta, Gais Bandy

 

Jacob-Bucht

Jacob Bucht

Vi tar det hela från början och pratar om tiden efter Gais avhopp. Hur kände du då fram tills idag?
– Det har varit upp och ner, hit och dit kan man säga. Men samtidigt spännande på något sätt, man får göra det bästa av läget och det känner jag verkligen att jag har gjort. Sen är det tråkigt för bandyn i stort att det blir såhär med Gais Bandy.

Varför blir det Västerås och VSK?
– Det är ett spännande alternativ. Campese tog kontakt med mig ganska snabbt efter att det kom ut om Gais, och jag får chansen att spela i ett väldigt bra bandylag med nya bra tränare. Det är en häftig förening och förutsättningarna finns i Västerås. Samtidigt vill sambon börja studera och det finns det möjlighet till i Västerås.

Vilken typ av bandyspelare är du?
– Jag är en tvåvägsspelare. Gillar att spela på mittfältet både i defensiven och sedan ställa om i offensiven. Det blir hård konkurrens om platserna men det stimulerar till utveckling vilket är bra.

Vi välkomnar Jacob till Mesta Mästarna VSK Bandy!

 

Michael_Campese_Svartvit
Michael Campese kommenterar värvningen av Jacob Bucht:
– Jacob är en intressant spelare som vi har haft ögonen på tidigare. Han gjorde en bra säsong med Gais senast och har hög potential i sig.

Det blir tuff konkurrens på mittfältsplatserna.
– Ja, ser man till konkurrensen på mittfältet så är det tuffare där men ser man till hela truppen så har vi en senior mindre än förra säsongen. Det blev väldigt tydligt också att spelarna växer av konkurrensen, alla blev bättre när de fick kriga för platserna. Sen vilka som kommer att starta matcherna är upp till tränarna Micke Carlsson och Oskar Robertson.
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555