“Jag tror det blir en fartfylld match med mycket närkamper” | Bella Aronsson inför kvartsfinal 2 mot Skirö AIK 

Damlaget leder kvartsfinalen och kan spela sig till en plats i semifinalen under söndagseftermiddagen. Vi tog ett kort snack med Bella Aronsson inför mötet mot Skirö.

Västerås SK vann den första kvartsfinalen mot Skirö AIK under fredagskvällen med 5-2. Det var en tuff bortamatch där Skirö kom ut hårt och satte hög press men VSK kunde kontrollera det bra. Nu spelas returen hemma i ABB Arena Syd under söndagseftermiddagen.

– Vi vinner matchen och är det bättre laget men samtidigt kommer vi inte helt upp i den nivå vi vill vara på. Samtidigt gör Skirö det bra och det märks att de har utvecklats så det är ett tufft motstånd vi ställs emot. Vi tar med oss tryggheten och delaktigheten i spelet sen är vi mer förberedda på deras spel och att de kommer kliva upp hårt på oss, säger Bella Aronsson.

Efter Sportklubbens vinst igår, har Skirö all press på sig inför söndagens match. Skirö måste vinna och dessutom göra det med en bättre målskillnad än VSK för att de ska klara det. Det väntar troligtvis en fartfylld bandymatch i Västerås och vi hoppas såklart på att damlaget också kniper en semifinalplats.

– Jag tror det blir en fartfylld match med mycket närkamper, Skirö spelar tufft men det är vi förberedda på. Vi ska ta taktpinnen från start samtidigt som vi är lite revanschsugna på den spelmässiga prestationen. Vi är väldigt ödmjuka och fokuserade på uppgiften så vi ska ge allt, säger Aronsson.

Slutspel och tätt mellan matcherna nu, hur är stämningen i gruppen och hur känns det?
– Det känns verkligen som vi gått in i slutspelsbubblan och vi har en bra stämning i laget. Vi vet vad som krävs och det är nu det roliga börjar. Det är bara att köra på samtidigt som jag tycker vi har ett bra upplägg med återhämtning och rehab mellan matcherna. Det blev en lugn lördag där vi samlades, hade lite teori och var ute på en promenad. Tror det täta spelschemat gynnar oss, vi känner oss starka och har tränat för det här.

 

K V A R T S F I N A L 2:2
Västerås SK – Skirö AIK
Söndag 6 mars, 16:00
ABB Arena Syd

Se matchen på Bandyplay >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors